29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Politika

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "İstiklale sevdalı milletimiz, istikbal kavgalarının başında gelen Kurtuluş Savaşı'ndan sonra gecikmeksizin ilan ettiği Cumhuriyetle, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu dünyaya deklare etmiş ve bunu en değişmez kaide olarak kabul etmiştir.

28.10.2018 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "İstiklale sevdalı milletimiz, istikbal kavgalarının başında gelen Kurtuluş Savaşı'ndan sonra gecikmeksizin ilan ettiği Cumhuriyetle, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu dünyaya deklare etmiş ve bunu en değişmez kaide olarak kabul etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin, Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda ve en son 15 Temmuz ile birlikte tüm dünyaya bir kere daha millet egemenliğini ilan ederek demokrasi dersi verdiğini vurguladı.

Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle milletin ortaya koyacağı birlik ve beraberlik tablosunun ülkeyi bölmeye, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan çevrelere karşı verilen güzide mesaj olacağını aktaran Bülent Turan, şunları kaydetti:

"Adeta elleriyle kazıyarak Cumhuriyetimizi bugünlere getiren milletimizin birlik ve beraberliğine halel getirmeye çalışanlar geçmişte olduğu gibi gelecekte de hüsrana uğrayacaklardır. Selçuklu küllerinden yeniden doğan ve 6 asır cihana hükmeden Osmanlı İmparatorluğu'nun mirası üzerine şekillenen Cumhuriyetimizin bir taraftan 95. yılını kutluyor olmanın coşkusunu yaşarken, diğer taraftan da bu asırlar süren devlet olma bilincinin omuzlarımıza yüklemiş olduğu tarihi misyonu yakından hissediyoruz. Tarih demek birikim demektir. Tarih felsefecileri, 'insan ve devletlerin geçmişten ders almamalarının onların geleceğindeki en büyük gölge olduğundan' bahseder. Bu minvalde Cumhuriyetimizin 95 yıllık tarihi, attığımız her adımda kendimizi gözden geçirmemiz gereken derslerle doludur. Cumhuriyetimizin bu birikim ve tecrübesinin her daim yolumuza ışık tutacak olması biz ve sonraki nesillerin en büyük talihidir."

Cumhuriyetin toplumun huzurunun en temel teminatıyken aynı zamanda vatandaşların fırsat eşitliği ilkesi çerçevesinde ülkemin olanaklarından yararlanmasının da en büyük güvencesi olduğuna işaret eden Turan, "Cumhuriyet tarihimize bakıldığı zaman son 16 yılımızda milletimizin hak, özgürlükler ve yönetime katılması hususunda büyük mesafe aldığı görülecektir. AK Parti iktidarı döneminde kat edilen yol tüm Türkiye adına onur vericidir. 24 Haziran seçimleriyle birlikte tam anlamıyla geçtiğimiz yeni yönetim sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini 2023 yılında daha da güçlü kılacaktır.

Bakıldığında bugün Türkiye yalnız uyruğundaki vatandaşlarının değil, tüm dünya mazlumlarının da umudu konumuna gelmiştir. Bu sorumluluk bilinciyle Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak boynumuzun borcudur. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement