29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı\'na doğru

Muğla'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla milletvekilleri ve yerel yöneticiler kutlama mesajı yayımladı.

28.10.2020 17:33  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla milletvekilleri ve yerel yöneticiler kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan mesajında, Türkiye'nin aydınlık yüzü Cumhuriyetin din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumda herkesin ortak değeri olduğunu belirtti.

Milletin, aradan geçen onca zamana rağmen Cumhuriyete ilk günkü heyecanla sahip çıktığına işaret eden Gökcan, bu yüzden milletin 15 Temmuz'da milli iradeye, Cumhuriyete ve demokrasiye sımsıkı sarıldığını ve ölümü bile göze aldığını hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzyıllardır bağımsızlığından ve onurundan vazgeçmektense ölmeyi yeğleyen asil Türk milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olduğunu ifade eden Gökcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kadim Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha dosta düşmana ilelebet bağımsız bir devlet olarak yaşayacağını göstermiş ve geleceği üzerinde hiçbir gücün söz sahibi olamayacağını canı ve kanı ile tarihe altın harflerle yazdırmıştır. 1919 yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet ile taçlanmıştır.

Yüzyılın başında hasta adam ilan edilen Osmanlının mirasını paylaşmak için saldıranlar milletimizin azim, cesaret, kararlılığı ve mücadelesi karşısında tarihi bir hezimet yaşamışlardır. İstiklal savasımızı zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren o günkü ruh, bugün de dimdik ayaktadır ve sonsuza kadar ayakta kalmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimiz, ulu bir çınar olma yolunda büyümesine, gelişmesine devam ediyor ve kuruluşumuzun 100. yılında 2023 vizyonumuz çerçevesinde hedeflerimize de adım adım yaklaşıyoruz."

Milletvekili Demir'in mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise mesajına Cumhuriyetin Türk milletinin ruhuna en uygun yönetim biçimi olduğunu vurguladı.

Binlerce yıllık devlet geleneğinin son fidanı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümünün coşkusunu ve heyecanını, en önemlisi de gurur ve iftiharını milletçe idrak ettiklerini belirten Demir, mesajında şunları kaydetti:

"Şanlı geçmişimizin ve bu ülkeyi kuran milletimizin sahip olduğu inanç ve güçle İstiklal Mücadelesi'nde gösterdiği başarının temelinde yatan birlik ve beraberliğimiz, bugün ülke ve bölge olarak ateşten çemberden geçtiğimiz bu dönemeçte ve sonrasında önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine ihtiyacımız olan kudrettir. Ruh kökümüze olan bağlılığımızı ve manevi, milli kimliğimizi muhafaza ederek, millet, devlet bütünlüğü içerisinde birlik beraberliğimizi sürdürerek Türkiye Cumhuriyeti'nde her zorluğun üstesinden geleceğimiz inancı içindeyim."

Başkan Gürün'ün mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Türk Milleti'nin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet'in Atatürk'ün fikirleri ve devrimleri ile Anadolu topraklarına kök saldığını ifade etti.

Başkan Gürün, Cumhuriyetin ve Atatürk'ün ilelebet bu topraklarda yaşayacağını, hiçbir kuvvetin bunu silemeyeceğini belirterek Cumhuriyet'in 97'nci yaşını kutladı.

Marmaris Kaymamı Aksoy'un mesajı

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy da mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında Yüce Türk Milleti'nin sarsılmaz bir irade ve güçlü bir kararlıkla giriştiği ve tarihe altın harflerle yazdırdığı, Kurtuluş Savaşı'nın ardından kurulan Cumhuriyetin kabul ve ilan edilişinin 97. yıldönümünü hep birlikte sevinç ve coşkuyla kutladıklarını kaydetti.

Ulu Önder Atatürk'ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyetle birlikte devletin, özgürlük, barış ve huzur ortamı sayesinde her alanda önemli atılımlar gerçekleştiğini ifade den Aksoy, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu Cumhuriyet yönetiminin kuruluş felsefesinde var olan çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak için, ekonomik, sosyal ve kültürel her alanda birlik ve beraberlik içinde var güç ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini anlattı.

- Marmaris Belediye Başkanı Oktay'ın mesajı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, birlik ve beraberlik vurgusunda bulunarak, "Bizler ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak güçte, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmak kararlılığındaki milyonlarız. Biz biriz, birlikteyiz, yüreği cumhuriyet sevgisiyle atan milyonlarız." ifadesini kullandı.

Oktay, Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarının, vatanı için canını feda eden şehitlerin ve gazilerin huzurunda saygıyla eğilip sonsuz şükranlarını sunduğunu kaydetti.

Menteşe Belediye Başkanı Gümüş'ün mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Gümüş, mesajında, Türkiye'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kurulan Cumhuriyet ile çağdaş bir yönetim biçimine kavuştuğunu kaydetti.

Çok zor dönemlerden geçen bu toprakların 29 Ekim 1923 tarihi ile birlikte, demokratik rejimle modern bir şekilde yönetilmeye başladığını belirten Gümüş, Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement