29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Giresun Valisi Karahan mesaj yayımladı

26.10.2013 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Valisi Hasan Karahan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karahan mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümüne erişmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığı ile gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesi olduğunu belirten Karahan, şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir" diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet rejimi, insani değerlere önem veren, halkın kendini yönettiği, hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir yönetim şeklidir. Bu rejim ile her alanda büyük değişim ve dönüşümler gerçekleşmiş, Türk halkı çağdaşlaşma yolunda önemli mesafeler kat etmiştir."

Vali Karahan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, çağdaş dünya ile uyum içinde, şanlı tarihini, geleneklerini, kültürünü, inanç ve değerlerini muhafaza ederek sonsuza kadar yaşayacağını kaydederek, "Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement