29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı\'na Doğru

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya'da tören düzenlendi Eskişehir'deki çelenk sunma törenine, Afgan ve Kırgız milletvekilleri ile değişik ülkeler...

28.10.2013 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya'da tören düzenlendi.

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen programa, Afganistan ve Kırgızistan milletvekilleri ile değişik ülkelerden davetliler de katıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü münasebetiyle Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Askeri ve mülki erkan ile öğrencilerin hazır bulunduğu töreni, Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu tarafından Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ile 2. Geleneksel Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir dizi programa katılmak üzere kente gelen Kırgız ve Afgan milletvekilleri ile diğer Türk dünyası ülkelerinden konuklar da izledi.

Bilecik

Bilecik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Garnizon Komutan Vekili Albay Alper Sır, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Harun Tuncel, Baro Başkanı Halime Aynur, vali yardımcıları Metin Çınar, Ekrem Ballı, Süleyman Deniz, Halil İbrahim Acır ve Mustafa Güney, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Programın ardından Bilecik Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Türkiye Cumhuriyetinin nasıl kurulduğunu belgeleyen resimlerin yer aldığı "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu sergisinin açılışı yapıldı.

Kütahya

Kütahya'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında,  Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Zafer Meydanı'ndaki törende, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa İça ve Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlileri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kocatepe Parkı'ndaki törende, Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelek sunuldu.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından yeniden düzenlenen ve kayıt altına alınan İstiklal Marşı, Afyonkarahisar'da ilk kez seslendirildi.

Etkinlikte, Hıdırlık Tepesi'nden top atışları yapıldı.

Törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, askeri erkan, emniyet yetkilileri ve daire müdürleri katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement