29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Politika

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Cumhuriyet'in, zulme meydan okuyan, zalime rest çeken, batıl inanç ve hain hesaplara namus mücadelesinin rehberliğiyle karşı koyan kahraman bir neslin emaneti olduğunu bildirdi.

28.10.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Cumhuriyet'in, zulme meydan okuyan, zalime rest çeken, batıl inanç ve hain hesaplara namus mücadelesinin rehberliğiyle karşı koyan kahraman bir neslin emaneti olduğunu bildirdi.

Usta, yayımladığı mesajda, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 93. yıl dönümünün milletçe büyük bir şevk, heyecan ve gururla yad edildiğini belirtti.

29 Ekim 1923'ün zulme meydan okuyanların mükafatı olduğuna işaret eden Usta, "29 Ekim 1923 ıstırap dolu yılların, işgalle geçen karanlık dönemlerin açılmamak üzere kapandığı, Türk milletinin hiç kimsenin tutsağı olmayacağı, mukadderatına kendisinin hakim olacağı, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tam bağımsız yaşayacağını ilan ettiği tarihi bir gündür." ifadesini kullandı.

Türk milletinin tarih boyunca birçok kahramanlık gösterdiğini vurgulayan Usta, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet, istiklal uğruna fedakarca çırpınarak kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayan, 1919'da Samsun'dan başlayıp 1923'te Ankara'da sonuçlanan var olma azmi ile bağımsız yaşama isteğinin tacı, milli iradenin muhteşem eseri ve zulme meydan okuyan, zalime rest çeken, batıl inanç ve hain hesaplara namus mücadelesinin rehberliğiyle karşı koyan kahraman bir neslin emanetidir. Tarih boyunca birçok kahramanlık göstermiş, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine sahip olmuş, emperyalist emeller tarafından tarihten silinmeye ya da küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışılan büyük Türk milleti, kaderinin ve kardeşliğinin önüne geçmeye, geleceğini ve geçmişini karartmaya teşebbüs eden tüm planları, tüm projeleri hezimete uğratmış, bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını ispatlamıştır."

Usta, Cumhuriyet'in askeri zaferler kadar her safhası düşünülmüş, her aşaması planlanmış, her yönüyle millet egemenliğine odaklanmış milli stratejinin ürünü olduğunu anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'ni herhangi bir farklılık ve ayrım kabul etmeyen, cepheden cepheye koşan, dişinden tırnağından artırdığı ne varsa vatanın selameti için feda eden Türk milletinin tamamının kurduğunu belirten Usta, şunları kaydetti:

"Külfet ve çilelere herkes katlanmış, herkes Cumhuriyet'in birleştirici şemsiyesinin altında toplanmıştır. Cumhuriyet'imiz etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun tüm şehit ve gazilerimizin hediyesidir. Üzerinde yaşadığımız ve ecdat kanlarıyla sulanmış bu topraklar, bu bayrak, bu devlet ve Cumhuriyet hepimizin şeref simgesi, varlık nişanesidir. 93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç kimse yabancı görülmemiş, hiç kimse ötekileştirilmemiş, hiç kimse dışlanmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, tarihte kurulan Türk devletlerinin bir devamı olarak Allah'ın izniyle varlığını sürdürecektir. Bu, sürekli yenilenen, sürekli oluş halinde olan, zengin ve bereketli bir geçmişten, parlak ve tertemiz bir istikbale kanat açan büyük Türk milletinin son kararıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement