29 Tanesinin PKK ile İlgisi Var" - Son Dakika
Güncel

29 Tanesinin PKK ile İlgisi Var"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti'nin belediye meclis üyesi adaylarıyla ilgili, "Ben İçişleri Bakanıyım, bir şey söylüyorsam belgeleriyle beraber söylüyorum.

29.03.2019 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti'nin belediye meclis üyesi adaylarıyla ilgili, "Ben İçişleri Bakanıyım, bir şey söylüyorsam belgeleriyle beraber söylüyorum. 29 tanesinin bal gibi PKK ile ilgisi var." dedi.

Soylu, Mamak'taki Yeşirbayır Mahallesi'ndeki halka hitabında, seçime çok az bir zamanın kaldığını belirterek Cumhur İttifak'ı için destek sözü istedi.

Türkiye'nin önünde 4,5 yıllık bir zamanın bulunduğunu, bu sürede bir daha seçimin yaşanmayacağını vurgulayan Soylu, "Pazar günkü seçimler, bize ders verme seçimi değildir, pazar günkü seçimler fire verme seçimi değildir. Pazar günkü seçimler bize güç ve kuvvet verme, Türkiye'ye güç ve kuvvet verme, Türkiye'ye oyun ve pusu kuranlara ders verme seçimidir." ifadesini kullandı.

Soylu, alanda kendisini dinleyenlerden, PKK ile kol kola olanlara ders vermeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Türkiye'yi eski günlerine tekrar döndürmek isteyenlerin olduğuna işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ'nün iti, Pensilvanya'dan havladı mı? 'Bu Cumhur İttifakı'na gerekli dersi verin' dedi mi? Kandil'in itleri havlıyorlar mı? 'Bu Cumhur İttifakı'na gerekli dersi vereceğiz' diyorlar mı? Az önce Şanlıurfa Belediye Başkan adayını dinledim. Ona 'Sen dağdan gelmedin, tamam kabul ediyoruz ama dağ sizi destekliyor.' diyorlar. O da 'Dağla dün konuştum, dağ bizi destekliyor, destekleyecek.' diyor."

Soylu, Doğu ve Güneydoğu'nun önemine işaret ederek, "Şanlıurfa'da da Adıyaman'da da iki yere bugüne kadar PKK sızamadı. Şimdi kol kola vermişler, Apo'nun yeğeni Ömer Öcalan'la birlikte Şanlıurfa ve Adıyaman'da kapı kapı çalıyorlar. PKK'nın oraya bir köprü yapıp, Saadet Partisi ile beraber Doğu ve Güneydoğu'da birçok yerde sızmasını sağlamak için adım atıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "çakma milliyetçi" benzetmesi yapan Soylu, İYİ Parti'nin 29 belediye meclis üyesi adayıyla ilgili şunları söyledi:

"Akşener 'Bunların PKK ile ilgisi yok' diyor. Ben İçişleri Bakanıyım, bir şey söylüyorsam ben belgeleriyle beraber söylüyorum. 29 tanesinin bal gibi PKK ile ilgisi var. Karakol bombalayan adamın, polis karakoluna molotof atan adamın ve okulda okurken PKK propagandası yapıp okuldan ihraç edilen kişinin belediye meclis üyeliğinde ne işi var? Bunu sormak istiyorum. Ne yapacak bu?"

"O beni ilgilendirmez' diyor. Kimi ilgilendirir?"

Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda AK Parti ile MHP'ye kaybettireceğiz." sözlerini hatırlatarak, bu ifadelere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun gereken tepkiyi göstermediğini vurguladı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'na da bu sözlerin sorulduğunu belirten Soylu, "O beni ilgilendirmez' diyor. Kimi ilgilendirir? Onun taşıyacağı bomba, onun oradaki terörist faaliyetleri, onun Kürdistan sözü kimi ilgilendirir?" dedi.

Soylu, bu ülkede terörü bir noktaya getirdiklerinin altını çizerek şimdi ise Türkiye'de tekrar teröre can suyu verilmeye çalışıldığını gördüklerini kaydetti.

Türkiye'deki uyuşturucuyla ilgili rakamları da aktaran Soylu, "Bir buçuk ton eroin, bin 250 kilogram eroin, bin 200 kilo eroin, bin ton kokain, 260 ton bonzai. 57 bin uyuşturucu satıcısını kodese tıktık, bunu temizlemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Soylu, 2017 ve 2018 yılda 3 bin 333 teröristi etkisiz hale getirdiklerini de dile getirdi.

Konuşmasının sonunda Soylu, pazar günkü seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ve Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse için destek sözü istedi.

Bakan Soylu'ya, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Tanesinin PKK ile İlgisi Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada
    10:00 Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada

    Elazığ'da iki motorlu kuryenin seyir halindeyken yan yana tehlikeli yolculukları kameralara yansıdı. İki kuryenin sohbet ederken yapışık bir şekilde sürüş yapmaları ve bir kuryenin diğer motora ayağını koyup uzun bir süre yolculuk etmesi görüntülendi.

  • Kumluca'da 25. Tarım ve Seracılık Festivali 24 Nisan-4 Mayıs'ta düzenlenecek
    09:59 Kumluca'da 25. Tarım ve Seracılık Festivali 24 Nisan-4 Mayıs'ta düzenlenecek

    Kumluca ilçesinde düzenlenecek olan 25. Tarım ve Seracılık Festivali, 24 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında her gün etkinlikler düzenlenecek ve Yörük göçü, yağlı pehlivan güreşleri, acı biber yeme yarışması gibi etkinlikler yapılacak. Festival programı, yerel seçimler nedeniyle kısıtlı bir zamanda hazırlandı. Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, festivalin Kumluca halkının eğlenmesini sağlayacak ve kültürün gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bir etkinlik programı olduğunu belirtti.

  • Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi
    09:59 Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi

    Çin hükümeti tarafından sağlanan bir grup insani yardım malzemesi Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na ulaştı. Yardımlar Refah sınır kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne ulaştırılacak. Çin Büyükelçiliği, Çin hükümetinin, Gazze'deki acil insani durumu hafifletmek amacıyla Mısır üzerinden Gazze'ye birkaç parti gıda, ilaç ve çeşitli acil insani yardım malzemesi gönderdiğini bildirdi.

  • Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi
    09:58 Husumetlisini öldürdü, yakalanınca 'Öldürme amacım yoktu' dedi

    Adana'da tartıştığı husumetlisini göğsünden vuran zanlı tutuklandı. Zanlının ifadesinde, 'Öldürme amacım yoktu' dediği öğrenildi. Olay, 14 Nisan'da Seyhan ilçesinde meydana geldi. İzzet E. ile Osman Asma arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İzzet E., kendini korumak için tabancayla ateş açtığını söyledi. İzzet E., tutuklandı.

  • Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü
    09:58 Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İşgücü Piyasası Araştırması 2023 Yılı Sonuç Raporu'na göre, Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 24 bin 602 kişi olarak belirlendi. Rapor, kadınların işsizlik oranının yüzde 49,2, gençlerin ise yüzde 24,38 olduğunu ortaya koydu. Mesleklere göre incelendiğinde ise en fazla kayıtlı işsizin temizlik görevlisi olduğu görüldü.

  • BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor
    09:58 BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bodrum Ticaret Odası (BODTO) yönetimi, en eski üyelerinden Ömer Ağan'ı evinde ziyaret etti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ağan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve onu plaketle onurlandırdıklarını belirtti. Ağan ise ziyaretten duygulandığını ve BODTO'nun güzel gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

  • Gemlik'te Yağmurun Etkisiyle İstinat Duvarı Çöktü: 2 Kişi Yaralandı
    09:58 Gemlik'te Yağmurun Etkisiyle İstinat Duvarı Çöktü: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir apartmanın üzerine çöken istinat duvarı sonucunda 2 kişi yaralandı. Olayda 2 apartman ve 2 otomobil de hasar gördü. Ekipler olay yerine sevk edildi ve 36 dairede bulunan vatandaşlar tahliye edildi.


Advertisement