2B Arazileri ve Kıyı Kanunu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

2B Arazileri ve Kıyı Kanunu Toplantısı Yapıldı

2B Arazileri ve Kıyı Kanunu Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Valiliği'nin düzenlediği, "2B Arazileri ve Kıyı Kanunu" konulu toplantı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapıldı.

24.10.2013 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale ilinde 2B arazilerinin durumu, vatandaşların karşılaştığı sorunlar ve Kıyı Kanunu ile ilgili ayrıntılı bilgilerin sunulduğu toplantıya üst düzey katılım oldu. "2BArazileri ve Kıyı Kanunu" konulu toplantıya, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, Defterdar Mustafa Işık, Çanakkale'ye bağlı ilçe ve beldelerin kaymakam ve belediye başkanları, bürokratlar ve ev sahibi olarak ÇTSO Başkanı Bülend Engin katıldı.

Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık'ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, ilk semineri Milli Emlak Müdürü Hasan Satılmış, Çanakkale'de 2B arazileri ve satışa sunulacak tarım arazileri konusunda verdi. Çanakkale'de Nisan 2012'de yürürlüğe giren 2B arazileri ile ilgili kanundan yararlanarak arazi satın almak için 2.206 başvuru yapıldığını ve 1.711 satış yapıldığını belirten Hasan Satılmış, 2B taşınmazlarının toplam yüzölçümünün 13.5 milyon metrekare olduğunu ve 8.7 milyon metrekarelik taşınmazın satışının yapıldığını ifade etti.

Kanun çerçevesinde, tarım arazileri ve tarımsal amaçlı yapıların satışının yapıldığını ifade eden Hasan Satılmış, satın almalarda rayiç bedelin yüzde 50'sini peşin ödeyenlere, yüzde 10 oranında indirimli taksit uygulanacağını ifade etti.

Daha sonraki seminerde, Milli Emlak Uzmanı Tahir Deniz Aydoğdu, katılımcıları Kıyı Kanunu konusunda bilgilendirdi. Kıyı çizgisi, kıyı kenar çizgisi gibi kavramları açıklayan, bu konuda karşılaşılan sorunlardan söz eden Aydoğdu, 3621 sayılı Kıyı Kanunu hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Soru-cevap bölümünde ise, Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Defterdar Mustafa Işık, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık Kaymakamı Gökay Özkan ve Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin'in konuyla ilgili sorularını Hasan Satılmış ve Tahir Deniz Aydoğdu yanıtladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2B Arazileri ve Kıyı Kanunu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement