2b Eylemi Davası 19 Mart'a Ertelendi… - Son Dakika
Yerel

2b Eylemi Davası 19 Mart'a Ertelendi…

2b Eylemi Davası 19 Mart\'a Ertelendi…

Antalya'nın Aksu ilçesinde 2B arazilerinin rayiç fiyatlarının yüksekliğinin protestosu esnasında yol kapattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan köylüler hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma" suçundan açılan davanın üçüncü duruşması görüldü.

03.03.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Aksu ilçesinde 2B arazilerinin rayiç fiyatlarının yüksekliğinin protestosu esnasında yol kapattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan köylüler hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma" suçundan açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. 24 kişinin tutuksuz yargılandığı bugünkü duruşmada dava 19 Mart 2014 tarihinde saat 16.00'a ertelendi.

Antalya'da, 2B arazilerinin yüksek rayiç bedellerini protesto ederken gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanan 24 kişinin üçüncü duruşması bugün yapıldı. "Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma" suçlamalarıyla tutuksuz olarak yargılanan 24 kişinin üçüncü duruşmasına, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Cukmhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksu Belediye Başkan Adayı Dr. Cengiz Aldemir, MHP Aksu Belediye Başkan Adayı Ramazan Dinç'de duruşmaya katılarak 2B eylemcilerine destek verdi.

ALDEMİR: KÖYLÜNÜN SAVUNUCUSU OLACAĞIZ

Olayın başından beri CHP Aksu Belediye Başkan Adayı Dr. Cengiz Aldemir, "Köylülerimizin ilk gözaltına alındığından bu yana hukuki süreci avukat arkadaşlarımızda takip ediyoruz. Mağdur köylülerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. CHP İl ve İlçe örgütümüz ile birlikte mağdur köylülerimizin savunucusu olacağız. Her daim onlarla olacağız. 2 bin kişi ile olayı Ankara'da meclise taşıdık. Mitingler düzenledik. Protesto süreçlerinde de köylülerimize her açıdan destek olarak rayiç bedellerde indirim sağladık. Ama bu indirimler yetmez mücadelemiz devam edecek" ded.

AV. ÇETİNKAYA: KÖYLÜLERİMİZİN HAK MÜCADELESİNE OMUZ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

CHP'li avukatlar adına bir açıklamada bulunan Avukat Kadir Çetinkaya, "19 Mart'ta karar çıkmasını bekliyoruz. Sözlü savunmalarımızı tamamladık. Yazılı olarak da nihai beyanlarımızı vereceğiz. Köylülerin orantısız güce maruz kalarak gözaltına alındığı ilk geceden bu yana hep yanlarında olduk. Gönüllü avukatlar olarak haksızlığa uğramış mağdur köylülerimizin hukuk çerçevesindeki hak mücadelelerine omuz vermeye devam edeceğiz. İktidar sahiplerine karşı verdiğimiz Hukuk savaşımıza destek veren CHP İl Örgütü ve Gençlik Kollarına, CHP Aksu Belediye Başkan Adayı Dr. Cengiz Aldemir'e ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

15 Şubat 2013'te 2B arazilerini yüksek rayiç fiyatları nedeniyle alamayan Aksulular, Aksu- Isparta D-400 karayolunu trafiğe kapatıp eylem yapmıştı. Polisin dağılmalarını gerektiren çağrılarına uymadıkları için 24 kişi hakkında görev başındaki memura mukavemet ve yol kapatma suçlarından dava açılmıştı - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2b Eylemi Davası 19 Mart'a Ertelendi… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement