2balyoz Sanıklarının Yakınları Kararı Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

2balyoz Sanıklarının Yakınları Kararı Değerlendirdi

2balyoz Sanıklarının Yakınları Kararı Değerlendirdi

Yargıtay 9.Ceza Dairesi'nde yapılan duruşmalı temyiz incelemesinin ardından bugün açıklanan karar sonrası gözler cezaevlerine çevrildi.

09.10.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde yapılan duruşmalı temyiz incelemesinin ardından bugün açıklanan karar sonrası gözler cezaevlerine çevrildi. Yargıtay'ın, 36 sanığa verdiği beraat kararının ardından basın mensupları Silivri Ceza ve İnfaz Kurumlar Kampüsü önünde beklemeye başladı.

BİR DAVA BAŞTAN BİLİNEBİLİR Mİ Öte yandan bugün Silivri Cezaevi'nde açık görüş günü olması dolayısıyla cezaevine girişlerde yoğunluk görüldü. Balyoz davası sanıklarından Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunanların yakınları bugün görüşe geldi. Çıkışta Yargıtay'ın kararını ve sanıkların karar tepkisini basınla paylaşanlardan Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin eşi Nilgün Tanyeri, Bir dava baştan bilinebilir mi Ama biz, eşlerimizin bu suçlara mahkum edileceğini baştan beri biliyorduk. Çünkü, bu siyasi bir dava. Biz, böyle ileri demokrasi istemiyoruz. Bizim eşlerimiz suçsuz ve biz, onların sonuna kadar arkalarındayız. Başlarımız dimdik çıkıyoruz. Sadece çok kızgınız, üzgün değiliz dedi.

TÜM SANIKLAR BERAAT ETMEDEN ADALETİN YERİNE GELMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR Emekli Tümamiral Fikret Güneş'in eşi Manolya Güneş de, eşinin yazdığı mektubu okudu Bugün Yargıtay tarafından verilen bu kararlar, bugüne kadar uğradığımız haksızlık ve hukuksuzlukların devamından başka bir şey değildir. İşlenmemiş bir suçta, suçlu da olamayacağına göre, bu davada tüm sanıklar beraat etmeden adaletin yerine gelmesi mümkün değildir. Halkımızın, bu karanlık dönemde aydınlığa çıkan yolu bulacağına inanıyorum. Aydınlık bir Türkiye'de özgürlük dolu günler için omuz omuza mücadeleye devam diyorum. Bu sürecin gerçek kahramanları olan ailelerimiz başta olmak üzere, çok değerli ve cesur avukatlarımızı, İstanbul Barosu başta olmak üzere barolarımızı, Sayın Hıdır Hokka başta olmak üzere Silivri çadırını, korkmadan yanımızda olan gazetecilerimizi, sanatçılarımızı, bizden desteğini esirgemeyen herkesi en derin saygı ve sevilerimle selamlıyorum.

REDDEDİYORUM Emekli Tümgeneral İhsan Balabanlı'nın eşi Berrin Balabanlı da, eşinin yazdığı bir notu aktardı Ülkemin geleceği, vatanın birlik ve bütünlüğü için canlarını veren kahramanlarımızın yanında verilen bu kararın sözü bile edilemez. Siyasi kararın benim için hiç bir önemi yoktur, reddediyorum. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

DEMOKRATİK SÜREÇLERE GÜVENİYORUZ, GÜVENMEK İSTİYORUZ Yargıtay'ın, tahliyesine karar verdiği Havelsan Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman'ın ağabeyi Tolga Yarman ise, Aile olarak fevkalade müsterihiz. Ama sevincimizin buruk olduğunu ifade etmek durumundayım. Hukuka, yargı süreçlerine saygımız var. Adaletin er geç tecelli edeceğine inanıyoruz. Demokratik süreçlere güveniyoruz, güvenmek istiyoruz. Ancak, bu evrede bir hayalkırıklığı yaşadığımızı da ifade etmekte yükümlü hissediyorum kendimi. Bir yerlerden dönecek bu karar diye düşünüyorum. Umarım arkasında bir takım başka hesapalr yoktur söz konusu kararın diye konuştu. Yarman, tahliye olanların gerekli işlemler tamamlandıktan sonra saat 17.00-18.00 gibi çıkabileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2balyoz Sanıklarının Yakınları Kararı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement