2dergideki Patlamada CIA ve Mossad Suçlaması - Son Dakika
Güncel

2dergideki Patlamada CIA ve Mossad Suçlaması

2dergideki Patlamada CIA ve Mossad Suçlaması

* Saldırıda yaralanan Ali Osman Zor adına açılan hesaptan paylaşılan mesajda saldırının CIA ve MOSSAD tarafından düzenlendiği ileri sürüldü.

26.03.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Saldırıda yaralanan Ali Osman Zor adına açılan hesaptan paylaşılan mesajda saldırının CIA ve MOSSAD tarafından düzenlendiği ileri sürüldü.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni olan Zor, sadece 10 gün önce video kaydı paylaşılan toplantıda hedeflerini anlatmış AK Parti iktidarıyla ilgili sert mesajlar vermişti.

İstanbulDHA,

1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı "Adımlar" dergisindeki patlamada CIA ve MOSSAD suçlandı. Patlamada yaralanan Genel Yayın Yönetmeni'nin hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi, "Sayın Ali Osman ZOR, Adımlar Dergisi'ne düzenlenen saldırının CIA ve MOSSAD tarafından organize edildiğini ifade etmiştir." Öte yandan dergiyle yakın çizgideki sosyal medya hesaplarında da benzer ifadelerin yer aldığı görüldü.

PATLAMADA ÖLEN ZOR'UN CENAZESİ ALINDI

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Zor'un (45) cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Yakınları tarafından alınan cenaze, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki gasilhaneye götürüldü. Zor'un cenazesinin yarın öğlen namazından sonra Okmeydanı'ndaki Talatpaşa Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

YARALI GENEL YAYIN YÖNETMENİ ZOR'UN 10 GÜN ÖNCEKİ MESAJLARI

Patlamada yaralanan Adımlar dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Osman Zor'un ağırlıklı olarak konuştuğu, daha sonra "gönüldaş" diye hitap edilen kişilerin izlemesi için yayınlanan toplantının ağırlıklı konusunun iktidar partisi ve kendilerinin hedefleri olduğu görülüyor.

MİRZABEYOĞLU'NA ATFEN HEDEFLERİNİ ANLATTI

Toplantıda Zor, Salih Mirzabeyoğlu'na atfen şunları söylüyor. "Mirzabeyoğlu size dünyayı fethe mecbursunuz diyordu. İslam dünyasını toparladıktan sonra tüm dünyayı fetihtir misyonumuz.. İslam inkilabını gerçekleştirip iktidarı fethetmektir misyomuz"

VİDEO KONFERANSLI TOPLANTIDA AK PARTİ DEĞERLENDİRMESİ

Ali Osman Zor'un video konferansla bir başka ildeki takipçilere canlı yayınla aktarıldığı konuşmasının önemli bir bölümünün AK Parti'ye yönelik eleştiriler olduğu görülüyor. "Bu iktidar müslümanların, İBDA'nın kan, can pahasına verdikleri mücadelenin neticesidir.. Bu devrimimizin 1. aşamasıdır ve bitmiştir" diye başladığı konuşmasının devamında da şunları söylüyor;

"20 yıldır cezaevinde yatan arkadaşlarımız var bizim.. Hangi AKP'den bahsediyorsunuz, neyin mücadelesini vermiş.. Uluslararası güçlerin desteğinde iktidara gelmiş bir yapılanmadan bahsediyoruz.. Bugün 4-5 milyon müslümanın katledilmesine sebep oldu.. Ortadoğu projesinin eş başkanı değil miydi bu?.. Ortada Somali, Irak, Suriye... Hırsızlık, yolsuzluk almış gitmiş..."

ERDİŞ, ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİYLE GÜNDEME GELDİ

15 mart günü, yani dergide bombanın patlamasından 10 gün önce takipçilere açılan bu görüntülerde Salih İzzet Erdiş'ten (Salih Mirzabeyoğlu) sık sık bahsedildiği görülüyor.

Salih İzzet Erdiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la 29 Kasım 2014 günü Haliç Kongre Merkezi'nde 20 dakika süren bir görüşme yapmıştı. Daha sonra kamuoyuna açıklanan görüşme talebinin Mirzabeyoğlu'ndan geldiği, görüşmenin nezaket ziyareti çerçevesinde yapıldığı, cezaevinden tahliye olduğu gün Erdoğan'dan gelen "geçmiş olsun" telefonuna da "teşekkür" anlamı taşıdığı belirtilmişti.

İBDA-C ÖRGÜTÜNÜN LİDERİ SUÇLAMASI. METRİS CEZAEVİ İSYANI

Erdiş, İBDA-C Terör Örgütü Lideri olduğu iddiasıyla 1998'de gözaltına alınıp tutuklanmış ve hüküm giymişti. Kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih İzzet Erdiş'in adı 1999'da Metris Cezaevi'ndeki olaylar sırasında da duyuldu. "hükümlü veya tutukluların ayaklanması" ile "kasten yangın çıkarma" suçlarından yargılandı ve mahkum oldu.

Daha sonra mahkeme İBDA/C davasından hüküm giyen Erdiş'in yeniden yargılanmasına ilişkin talebini kabule değer gördü, tutuklulukta ve infazda geçirdiği süreyi de dikkate alarak, 22 Temmuz 2014'te tahliyesine karar verdi..

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2dergideki Patlamada CIA ve Mossad Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement