2erdoğan, Her Kurum Gecikebilir Ama Kızılayımız Gecikmez, Gecikemez Böyle Bir Lüksü Yok - Son Dakika
Güncel

2erdoğan, Her Kurum Gecikebilir Ama Kızılayımız Gecikmez, Gecikemez Böyle Bir Lüksü Yok

2erdoğan, Her Kurum Gecikebilir Ama Kızılayımız Gecikmez, Gecikemez Böyle Bir Lüksü Yok

1Erdoğan, Her kurum gecikebilir ama Kızılayımız gecikmez, gecikemez böyle bir lüksü yok DHA ANKARA- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kurum gecikebilir ama Kızılayımız gecikmez, gecikemez böyle bir lüksü yok "Kızılayımız ve Yeşilayımız ile ilgili yasa yürürlüğe girecek" "Kızılay Genel Merkezi taşınabilir" Türk Kızılayı Olağanüstü Genel Kurul'unda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem, yangın, sel, heyelan, kriz olur gözler hemen bu kırmızı hilali arar. Her kurum gecikebilir ama Kızılayımız gecikmez, gecikemez. Kızılay'ın böyle bir lüksü yok" dedi.

23.03.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1Erdoğan, Her kurum gecikebilir ama Kızılayımız gecikmez, gecikemez böyle bir lüksü yok

DHA ANKARA- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kurum gecikebilir ama Kızılayımız gecikmez, gecikemez böyle bir lüksü yok

"Kızılayımız ve Yeşilayımız ile ilgili yasa yürürlüğe girecek"

"Kızılay Genel Merkezi taşınabilir"

Türk Kızılayı Olağanüstü Genel Kurul'unda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem, yangın, sel, heyelan, kriz olur gözler hemen bu kırmızı hilali arar. Her kurum gecikebilir ama Kızılayımız gecikmez, gecikemez. Kızılay'ın böyle bir lüksü yok" dedi.

147 yıllık tarihiyle dünyanın en köklü insani yardım kuruluşlarından biri olan Türk Kızılay'ı Olağanüstü Genel Kurul'u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

"HER KURUM GECİKEBİLİR AMA KIZILAYIMIZ GECİKMEZ, GECİKEMEZ BÖYLE BİR LÜKSÜ YOK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kızılayımızın simgesi olan kırmızı hilal, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında bu bayrağın dalgalandığı her yerde en sıkıntılı zamanlarda uzanan yardım elinin umudun adı olmuştur. Deprem, yangın, sel, heyelan, kriz olur gözler hemen bu kırmızı hilali arar. Her kurum gecikebilir ama Kızılayımız gecikmez, gecikemez. Kızılay'ın böyle bir lüksü yok" diye konuştu.

"BUGÜN HAMD OLSUN KIZILAYIMIZ ARTIK YALNIZ DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün hamd olsun Kızılayımız artık yalnız değil. AFAD ile güçlü sivil toplum kuruluşlarımız ile belediyelerimizle diğer ilgili kurumlarımız ile krizler ve diğer felaketler karşında çok daha güçlü bir müdahale sistemine sahibiz. Yine de gözler ilk olarak Kızılayımızın kırmızı hilalini arıyor. Onu gördüğünde huzur buluyor. İnsanların kalbine girmek gönlünde yer edinebilmek çok zordur. Kızılay işte bunu başarmıştır" dedi.

"KIZILAYIMIZA DESTEK OLDUM BUNDAN SONRA DA OLAMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Kızılay'a destek vermeye devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kızılay ne kadar güçlü olursa biz de geleceğimizi o kadar güvende hissederiz. Bu yönde yürüttüğü tüm çalışmalarında Kızılayımıza destek oldum bundan sonra da olamaya devam edeceğim" dedi.

"KIZILAYIMIZ VE YEŞİLAYIMIZ İLE İLGİLİ YASA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kızılayımız ve Yeşilayımız ile ilgili yasa genel kurulda görüşüldü çıktı. Şimdi bana gönderilecek. Bizler de onaylayıp resmi gazetede yayınlayıp yürürlüğe girecek" dedi.

KIZILAY GENEL MERKEZİ TAŞINABİLİR

Kızılay Genel Merkezi'nin Eskişehir yolu üzerinde güzel bir merkeze taşınabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bununla da kalmıyoruz. İnşallah Kızılay'ın şu anda bulunduğu genel merkezini biz kendisine layık bir yer olarak görmüyoruz. Ara sokakta sokak aralarında bir yerde. Ziyaret ettiğimde gerçekten üzülmüştüm. İnşallah Milli Emlak'tan yaklaşık bir 30 dönüm yer tahsis edilmek suretiyle Kızılayımızın Eskişehir yolu üzerinde güzel bir merkezde ihtiyaca yönelik bir proje ile hareket merkezi ile sadece Türkiye'nin değil dünyanın cazibe merkezi örnek bir genel müdürlük merkezine sahip olmasını istiyoruz" diye konuştu.

"İNSANİ YARDIM 45 MİLYONDAN 4 BUÇUK MİLYAR DOLARA ÇIKTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kızılay aslında gazi bir kurumdur. Türkiye, en çok insani yardım yapan 3. Ülke oldu. 10 yıl önce yaptığımız yardım 45 milyon dolar. 45 milyondan 4 buçuk milyar dolara çıktı. Milli gelirine oranla insani yardımlarını en fazla arttıran ülke sıralamasında ise dünyada birinciyiz.

"70 CENTE MUHTAÇ TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA CİDDİ YARDIMLARDA BULUNUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "70 Cente muhtaç Türkiye, bugün hamd olsun dünyanın dört bir yanında dünyanın dört bir yanında ciddi yardımlarda bulunuyor" dedi.

"YÜREĞİNİZİN ALICILARI KAPALI İSE OLSA DA VEREMEZSİNİZ"

Dünyanın insani yardımlara gereken desteği vermediğini ifade eden Erdoğan, "Yüreğinizin alıcıları kapalı ise, olsa da veremezsiniz. Nice gelişmiş ülke, bizim yaptıklarımızın onda birini bile yapmıyor. Suriye'den, Irak'tan 2 milyona yakın insan bizde her şeyleri ile biz ilgileniyoruz. Şu ana kadar 5 buçuk milyar dolar. Şimdi bizi gördüklerinde Türkiye gerçekten örnek bir ülke. Mültecileri alırken de seçici davranıyor. Sadece kendi ihtiyaçlarını görecek eğitimli donanımlı yetişmiş kişileri almaya çalışıyorlar" diyerek eleştiride bulundu.

"KIZILAYCILIĞI 3 TEMEL KAVRAM ÜZERİNE YÜKSELTMEK İSTİYORUZ"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar yaptığı konuşmada, "Biz Kızılaycılığı 3 temel kavram üzerine yükseltmek istiyoruz. Manevi dünyamızın kayıtsız şartsız emri olan infak kavramıdır. İkincisi modern dünyanın yardımda öne çıkardığı ancak bizim atalarımızın asırlardır uyguladığı insan onurunun korunması kavramıdır. Biz yardım yaparken hiç kimsenin onurunu ayaklar altına aldırmayacağız. Üçüncüsü ise ayrım gözetmemek. Bu başlık Kızılay, Kızılaç hareketinin de önemli bir kuralıdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2erdoğan, Her Kurum Gecikebilir Ama Kızılayımız Gecikmez, Gecikemez Böyle Bir Lüksü Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.


Advertisement