3/14: Dünya Pi Günü Türkiye'de de Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

3/14: Dünya Pi Günü Türkiye'de de Unutulmadı

3/14: Dünya Pi Günü Türkiye\'de de Unutulmadı

Her yıl "3"üncü ayın "14"üncü günü kutlanan "Dünya Pi Günü" Türkiye'de de unutulmadı.

14.03.2012 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl "3"üncü ayın "14"üncü günü kutlanan "Dünya Pi Günü" Türkiye'de de unutulmadı.

TED Ankara Koleji'nde "Dünya Pi Günü" dolayısıyla bir etkinlik yapıldı. TED Ankara Koleji'nden yapılan açıklamaya göre Vakıf Özel İlköğretim Okulu'nda İkinci Kademe Matematik Zümresi ve Görsel Sanatlar Zümresi tarafından düzenlenen etkinliklerle matematiğin ünlü sabitini tanıtabilmek, Pi ile ilgili kimi bilinmeyenlere ışık tutabilmek ve öğrencilerin matematiğe karşı olan ilgilerini artırmak amaçlandı.

8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen matematik yarışmasında gençler zamana karşı yarıştı. Her şubeden üç öğrenci ekrana sırayla yansıtılan 12 soruyu, kendilerine verilen süre içinde hızlı ve doğru biçimde çözmeye çalıştı. Koşucu tabir edilen öğrenciler ise takımların yanıt kağıtlarını jüriye zamanında yetiştirmek için çaba gösterdi. Pi Günü kapsamında öğrencilerin hazırladıkları görsel çalışmalar da "Kolej Sokağı"nda sergilendi.

Pi Günü, Amerikan tarih yazım formatında 3/14 olarak yazılan 14 Mart'ta kutlanıyor. Matematikçiler üç rakamla anımsanan Pi Sayısı'nın gerçekte ise yaklaşık 2.7 trilyona yakın hanesi bulunduğunu belirtiyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 3/14: Dünya Pi Günü Türkiye'de de Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement