3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Antalya'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

04.12.2017 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cam Piramit'te düzenlenen etkinliğe, Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevgi Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel de katıldı.

Vali Karaloğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, önemli olanın zihinlerdeki engelleri kaldırmak olduğunu söyledi.

Son 20 yılda engelli meselesinde çok önemli mesafeler alındığını belirten Karaloğlu, "Eğitimden istihdama kadar, şehirlerimizin alt yapısından üst yapısına kadar, engelli bireylerimizin yaşantısını kolaylaştıracak, onların toplumla entegresini kolaylaştıracak çok önemli iyileştirmeler yapıldı. Bütün problemler çözüldü mü? Hayır. Hayat ilerledikçe, yaşam koşulları geliştikçe yeni problemler ortaya çıkacak. Biz de devlet ve toplum olarak bu problemleri çözmeye devam edeceğiz." dedi.

Milletvekili Köse ise Türel'e, engellilere verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Hükümet olarak engelleri sevgiyle ortadan kaldırmaya çalıştıklarını dile getiren Köse, "İnşallah, bir ve beraber oldukça, bu gönül köprüleri kurulmaya devam ettikçe, bu samimiyet gönülden gönüle akmaya devam ettikçe, engellerimiz bir bir ortadan kalkacaktır." diye konuştu.

"Kafamızdaki engelleri aşarsak, bütün engelleri yok edebiliriz"

Başkan Türel de Türkiye'nin engelli insanlarına sahip çıkma yolunda çok büyük ilerleme kaydettiğini söyledi.

Antalya'yı, dünyanın en engelsiz şehri yapmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Türel, "Kafamızdaki ve gönlümüzdeki engelleri aşarsak, bütün engelleri yok edebiliriz. Bir ülkenin zenginliği lüks evlerden, arabalardan belli olmaz. Sosyal yardımlardan, engelliye, yaşlıya, çocuklara verdiği hizmetlerden belli olur." dedi.

Görme engelliler için oluşturulan alanlara, yaya geçitlerine park edenlerin "akıl ve vicdan engellisi" olduğunu savunan Türel, özellikle iş adamlarının engelli istihdamı konusunda çaba harcaması gerektiğini vurguladı.

Engellilere ve ailelerine seslenen Türel, "Kendinizi asla yalnız ve şanssız hissetmeyin. Hayatta en büyük engel, gönül engelidir. Hoşgörüsüzlük, sevgisizlik, öfke, nefret, aşırı hız, kıskançlık, peşin hükümlü olma, hem insanın kendi hayatını hem de aile ve toplum hayatını olumsuz etkileyen en büyük engellerdir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda başarılı olan sporculara hediye verildi.

Türkülerin seslendirildiği, halayların çekildiği etkinlikte, engelli vatandaşlar ve aileleri gönüllerince eğlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement