3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

"Engellilere, muhtaç ve acizlere sağlanan yaşam standardının, o ülkenin ne kadar sosyal devlet olduğunu gösterdiğini" belirtti.

02.12.2011 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci,

"Engellilere, muhtaç ve acizlere sağlanan yaşam standardının, o ülkenin ne kadar sosyal devlet olduğunu gösterdiğini" belirtti.

Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal devlet olabilmenin ölçüsünün, özürlü muhtaç aciz vatandaşlarına sağladığı hayat standartlarıyla ölçüldüğünü, Türkiye'de engelli, aciz ve muhtaç vatandaşların daha çağdaş standartlarda hayatlarını devam ettiğini belirtti.

Engelli vatandaşlara sağlanan maaş ve benzeri maddi imkanların yanında başka kolaylıkların da bulunduğunu kaydeden Zeybekci, "Yaşlısına, engellisine, aciz ve muhtacına bakamayan devletin devlet olmayacağı bilinciyle 9 yıldan buyana artarak devam eden sosyal devlet hizmetlerinde başta hükümetimiz, olmak üzere yerel yönetimlerimiz ilgili resmi ve özel sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte başarılan bu sonuçta emeği geçen herkesi kutluyorum. Allah onlardan razı olsun. Ayrıca bugün münasebetiyle her biri fedakarlık timsali eli öpülesi ailelerimizi minnetle ve şükranla kutlar, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluklar dilerim"

-Nurcan Dalbudak"

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da yaptığı yazılı açıklamada, engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu kaydetti.

Sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik ve istihdam konularındaki çalışmaların, özürlülerin sosyal hayata başarılı bir şekilde uyum sağlamasını kolaylaştıracağını belirten Dalbudak, "Özürlü vatandaşlara acıma duygularıyla yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle özürlülere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir" ifadesini kullandı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement