Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden Engellilere Destek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden Engellilere Destek

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, bedensel engelli 60 kişiye tekerlekli sandalye, görme engelli 45 kişiye ise baston hediye etti.

03.12.2013 20:25  Güncelleme: 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce bedensel engelli 60 kişiye tekerlekli sandalye, görme engelli 45 kişiye ise baston hediye edildi.

İl Emniyet Müdürlüğünce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilde faaliyet gösteren engelli dernek başkanlarına, engelli vatandaşlar ve ailelerine yemek verildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven, eşi Nurdan Güven ile birlikte salondaki masaları gezerek engelli vatandaşların sorunlarını dinledi. Konuşma yapan Güven, "kalplerimizi bir birimize açtığımız sürece aslında aramızda hiçbir engelin olamayacağını göreceğiz" dedi.

Almanya dönüşünde bir gazetede okuduğu yazıya değinen Güven, şöyle devam etti:

"Gazetenin köşesinde bir köşede yazılan bir yazı okumuştum. Bir kadın 'çocuğumun engelli olduğunu öğrendim, aldırabilir miyim? diye soruyordu. Doktor bey uçaktayken beni ağlatan bir cevapla 'Allah; size, evinize bir melek göndermiş ister öldürün ister sahip çıkın' demişti."

Okuduğu bir kitapta doğum yapmasının imkanı olmayan bir annenin olmayan çocuğuna yazdığı mektubu da anlatan Güven, şunları söyledi:

"Sizler hepiniz Allah'ın lütfettiği hayat sahibi insanlarsınız. Ve hepiniz eşitsiniz. Hem Allah katında, hem devlet katında hem evrensel haklarınız temelinde hepimiz eşitiz. Hepimiz kardeşiz. Birlikte yaşamayı öğreniyoruz. Aslında sizler bize öğretiyorsunuz. İnşallah bu birlikteliğimiz,bu beraberliğimiz daha iyi olur."

- "Geleceğe umutla bakıyoruz"

Altınokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Mehmet Akif Karataş ise son 5-6 yıldır çok önemli ve güzel şeylerin yaşandığını söyledi.

Karakuş, "Geleceğe umutla bakıyoruz.Son bir kaç yıl içinde kamu kurumlarına 15 bin engellinin atanması, evde bakım ücretleri, özürlü maaşları olsun daha güzel çalışmalar olması temennisiyle hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Yemekte, temsili olarak dernek başkanlarına, tekerlekli sandalye ve baston verilirken, düzenlenen etkinlikte katkıları bulunan sponsorlara plaket verildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden Engellilere Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden Engellilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement