3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK), aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu tekerlekli sandalye takımı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gösteri maçı yaptı.

03.12.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK), aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu tekerlekli sandalye takımı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gösteri maçı yaptı.

Bakırköy Belediye Başkanlığı ve BJK'nün düzenlediği ve Yeşilyurt Spor Kulübü spor salonunda gerçekleştirilen maça, İsmail Demirci, Anıl İlter, Berk Oktay, Burç Kümbetlioğlu, Burak Sarımola, Aras Aydın, Emre Kızılırmak, Melih Selçuk, Mert Kurdal, Cihan Ercan ve Arzu Oruç gibi ünlü isimlerde katıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, gösteri maçı öncesinde yaptığı konuşmada, geçen sene belediyenin engelliler futbol takımı ile ünlüler karmasından oluşan bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Türkiye'de toplumun yüzde 8'nin engelli olduğunu ve bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini dile getiren Kerimoğlu, engellilerin yaşadığı sorunları yakından gördüklerini anlattı.

Belediye Başkanı Kerimoğlu, "Bu bilinçle engelli yurttaşlarımızın bunları aşması için hem yerel yönetim, hem de Türkiye'deki tüm kurum ve kuruluşlar olarak hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Toplumun her kesimi olarak engelli kardeşlerimizin istihdamına, üretime katılmasına ve sosyal hayatın içinde olmasına katkı vermeye çalışmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ünlülerin de farkındalık yaratmak için tekerlekli sandalye kullanarak katıldığı karma takımların gösteri maçı izleyenlerden alkış aldı.

Karşılaşmanın ardından ünlü sanatçıların etkinlikte kullandığı 10 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine hediye edildi.

Öte yandan organizasyonun gerçekleşmesine katkıda bulunan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'a iletilmek üzere plaket takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement