3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bolu'nun Mudurnu ilçesinde etkinlik düzenlendi.

03.12.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bolu'nun Mudurnu ilçesinde etkinlik düzenlendi.

İlçede bulunan özel bir engelli rehabilitasyon merkezinde düzenlenen programa, Mudurnu Kaymakamı Cihat Sönmez, Belediye Başkanı Mehmet İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer, daire müdürleri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan etkinlikte, engelli çocuklar şiirler okuyarak, öğrencilerin oluşturdukları "ritim orkestrası" katılımcılara darbuka gösterisi yaptı.

Etkinlikte konuşan Mudurnu Kaymakam Cihat Sönmez, ilçede böyle bir eğitim kurumun olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Her an bir kaza veya çocuğunuz bu şekilde dünyaya gelebilir. Aslında hiç uzak değil bunlar bize ama bunun farkındalığı bize hissettirdiği ve bu günü hatırlattığı için özel eğitim kurumuna teşekkür ederim" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl bedensel ve zihinsel engelli çocuğunu kaybettiğini anlatan Metin Soygür, eğitim alan engelli vatandaşların mutluluğunu gördüğü için çok duygulandığını belirtti.

Bir engelli babası olarak kendisini en çok mutlu eden şeyin çocuğunun sevgili gülücükleri olduğunu dile getiren Soygür, "Bütün çocuklarımızın gözlerinden o mutluluğu hissedebiliyorum. Benim çocuğum da ağır bir engelli olarak 14 yaşına kadar yaşadı ve  rahmetli oldu. Onu yaşatabilmek çok farklı bir şeydi Ama biz başaramadık. Umarım bu engelli kardeşlerim ömürlerini mutlu ve güzel şekilde tamamlar" şeklinde konuştu.

Daha sonra engelli aileleri ile katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement