3. Bitlis Tanıtım Günleri" - Son Dakika
Güncel

3. Bitlis Tanıtım Günleri"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanda olunduğunu belirterek, "Bugün Türkiye üzerindeki dışarıdan ve içeriden yapılan saldırıları hepiniz görüyorsunuz, demeye, anlatmaya hiç hacet yok.

30.11.2017 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanda olunduğunu belirterek, "Bugün Türkiye üzerindeki dışarıdan ve içeriden yapılan saldırıları hepiniz görüyorsunuz, demeye, anlatmaya hiç hacet yok. Bir olduğunuzu, beraber olduğunuzu, Bitlis'teki huzurun buraya yansımasını hep beraber el birliğiyle göstereceğiz." dedi.

Demiröz, "Bitlis Çok Yakın" temasıyla Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "3. Bitlis Tanıtım Günleri"ne katıldı.

Etkinlikte konuşan Demiröz, Bitlis'ten kilometrelerce uzakta, "Müze Kent Bitlis'i İstanbul'a Taşıyoruz" projesiyle Bitlis'i, 4 gün süreyle hem İstanbul'daki hem Türkiye'deki bütün Bitlislilere ve bütün Türkiyelilere tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Demiröz, Bitlis'in kadim bir şehir olduğunu belirterek, "Bu kadim şehri 4 günde tanıtmak mümkün değil ama birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, kültürümüzü, güzelliklerimizi, turizmimizi, damak tadımızı İstanbullulara tanıtmak ve Bitlis'in yetiştirdiği alimleri ve devlet adamlarını, Bitlis'te yapılan yatırımları, Bitlis'teki güzellikleri İstanbullulara tanıtmak için böyle bir program düzenledik." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, Bitlis'ten uzak kaldıkça sıla hasreti çektiklerini ifade ederek, doğduğu yerin insanlar için her zaman önemli olduğunu anlattı.

Bitlis ile ilgili sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere herkese teşekkür eden Demiröz, şunları kaydetti:

"Hemen hemen her hafta bir ilin günlerine katılıyoruz ama bizim ayrıcalığımız var. Bizde çok büyük değerler var. Diğer illere örnek olmak için yapıyoruz. Misafiperverliğimizi göstereceğiz. Her geleni en iyi şekilde karşılayıp, ona dilimiz döndükçe Bitlis'i anlatacağız. Hareketlerimizle, davranışlarımızla, hediyelerimizle, bugün zaten gündemde olan Bitlis'i daha da öne çıkaracağız. Birlik ve beraberlik içerisinde ve dünyaya örnek olacak şekilde çünkü çok ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman. Bugün Türkiye üzerindeki dışarıdan ve içeriden yapılan saldırıları hepiniz görüyorsunuz, demeye, anlatmaya hiç hacet yok. Bir olduğunuzu, beraber olduğunuzu Bitlis'teki huzurun buraya yansımasını hep beraber el birliğiyle göstereceğiz."

"Bitlis'i İstanbul'a taşıyoruz"

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu da etkinliğin 4 gün süreceğini dile getirerek, "Bir kadim şehirden tarihimizin en önemli, ülkemizin en güzide ve dünya şehri olan İstanbul'da sılayla gurbeti buluşturuyoruz. Bu tarihi şehri, bu kadim şehri her şeyin en güzeline, en iyisine layık olan Bitlis halkımızın yaşadığı, bağrında yetiştiği bu şehri, İstanbul halkına tanıtmaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. Yaklaşık 600'e yakın sivil mimari tescilli eseriyle Anadolu'nun en kadim şehirlerinin başında gelen bu şehri tanıtmak, ülkemizin insanlarını bu şehre davet etmek bizim için çok önemli. Ama biz, oraya gelme noktasında yoğun olanlara, adeta Bitlis'i İstanbul'a taşıyarak bu güzellikleri sergilemiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Ustaoğlu, Bitlis Tanıtım Günleri etkinliğinin 10-13 Mayıs'ta Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Demiröz ve Ustaoğlu ile beraberindekiler etkinlik alanındaki stantları gezdi.

Yöreye özgü tatlı, peynir çeşitleri ve etli yemeklerin yanı sıra el işi ürünlerin ve tarihi 5 minare maketinin yer aldığı etkinlik, 3 Aralık'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Bitlis Tanıtım Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement