3 Boyutlu Resim ve Heykel Sergisi - Son Dakika
Güncel

3 Boyutlu Resim ve Heykel Sergisi

(Anadolu Ajansı - Betül Abbak) NİĞDE (AA) - Niğde'de "Minia Niğde" adlı, 3 boyutlu resim ve heykel sergisi açıldı.

27.05.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Anadolu Ajansı - Betül Abbak) NİĞDE (AA) - Niğde'de "Minia Niğde" adlı, 3 boyutlu resim ve heykel sergisi açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, Defterdarlığın bahçesindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, 3 boyutlu resim ve heykellerin merkeze bağlı Alay Şehit Oktay Önder Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin uzun uğraşı sonucu ortaya çıktığını belirtti.

Bu eserlerin Niğde'nin tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Ekinci,"Umut ediyoruz ki bu eserlerimiz Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan Bey sayesinde başka illerde de sergilenir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Eserler hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Erdal Karakuş, 8 bin yıllık bir tarihe sahip olan Niğde'nin yapıtlarından her dönemde faydalandıklarını belirtti.

Karakuş, şunları kaydetti:

"Günümüzde gerek fiilen gerekse turizm içerikli kullanılan eserleri küçültülerek hazırladık. Bu serginin sizlerle paylaşılmasından ve bugün bu açılışı yapıyor olmaktan büyük onur duyuyorum. Yaklaşık 6 ay süren bu çalışmayı öğrencilerimle birlikte çalıştık istikrarlı ve başarılı sonuçlandığına inanıyorum."

Sergide Niğde Saat Kulesi, Su Kemerleri, Alaaddin camii ve Hüdavent camiinin maketleri ile atık malzemeler kullanılarak yapılmış hayvan heykelleri yer alıyor.

Sergi, 5 gün ziyaret edilebilek.

Serginin açılışına, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Boyutlu Resim ve Heykel Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement