3. Bozdağ Kar Şenliği - Son Dakika
Güncel

3. Bozdağ Kar Şenliği

3. Bozdağ Kar Şenliği

Denizli'nin Tavas ilçesindeki 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bozdağ Kar Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

10.02.2013 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Tavas ilçesindeki 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bozdağ Kar Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Nikfer beldesine 18 kilometre uzaklıktaki Bozdağ'daki kar şenliğine Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nihat Zeybekçi ile çevre ilçelerden gelenler ve çok sayıda amatör sporcu katıldı.

Şenliğe gelenler, kayak merkezine ulaşmak için uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı dağda, tipi ve soğuğa aldırmadan, plastik leğen, poşet, çuval, deniz yatağı ve el yapımı kızaklarla kayak yapanlar karın keyfini çıkardı.

Şenliğe bir gün önce gelerek çadır kuran kimi doğa tutkunları da temiz havayla kucaklaşma imkanı buldu.

Nikfer Belediyesinin kurduğu çadırlarda davetlilere bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi, vatandaşlar müzik eşliğinde kartopu oynadı.

UMKE ve AKUT ekipleri de kayak merkezinde muhtemel kazalara karşı hazır bekledi.

Kayseri'den gelerek şenliğe katıldığını ifade eden Ali Çakmak, "Denizli'de bulunan akrabalarım Bozdağ'ı çok anlattı. Kayseri'den daha güzel dediler merak ettiğim için geldim. Çok güzel bir yer. Denizliler bu güzel nimetten yararlansın diye düşünüyorum" dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada Bozdağ'ın Denizli'nin Pamukkale'den sonra ikinci beyazı olacağını, Denizli'nin turistlik alanlarla ilgili birçok imkanlarının bulunduğunu ifade etti.

Zolan şöyle konuştu: "Bozdağ da ayrı bir güzellik ve renk katacaktır. Denizli'de yapılabilen birçok sporlar birlikte burada yapılacak olan kayak merkezi de amatör sporda başkent olma yürüyüşümüzü tamamlamış olacağız. Şu anda bir kardan evdeyiz. Çok güçlü kar yağışının olduğu bir yer. 6 ay boyunca burada insanlarımız spor yapabilecektir. Denizli'ye ve turistik alanlara çok yakın bir mesafededir. Ben 2 yıl sonra burasının Türkiye'nin gündeminde daha farklı olacağına inanıyorum."

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise "Bozdağ çok farklı bir bölge, Denizli ve çevresindeki yaşayan vatandaşlarımızdan birçoğu böyle bir kar merkezinden haberdar değil. Geçtiğimiz hafta Spor Bakanlığındaydım. Kayak federasyonunun buradan yeteri kadar bilgisi olmadığını duydum. Basın mensubu arkadaşlarımız sayesinde buranın duyurulması lazım diye düşünüyorum. Türk turizmine katkı sağlayacak bir bölge muhakkak bir an önce duyurulması lazım" diye konuştu.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek/ Mustafa Yıldırım

Yayıncı: İbrahim Uyar - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Bozdağ Kar Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement