3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali Protokolü İmzalandı

3'üncüsü bu yıl gerçekleştirilecek olan Davranış Bilimleri Fikir Festivali'nde lise öğrencileri "Hayatı Fark Et, Dünyanı/yı Değiştir" başlığı altında üretecekleri fikirleri ile yarışacak.

26.11.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Üniversitesi, dünyayı değiştirecek "genç" fikirleri arıyor

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında çalışmalar yürüten Üsküdar Üniversitesi, lise öğrencilerini üçüncü kez festivalde buluşturacak.

Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde lise öğrencilerini bilime teşvik etmek ve onların fikirlerine sahip çıkmak amacıyla düzenlenen festivalde lise öğrencileri, geliştirdikleri projelerle yarışacak.

Protokol imzalandı…

Üsküdar Üniversitesi 3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali'nin bu seneki konusu "Hayatı Fark Et, Dünyanı/yı Değiştir" olarak belirlenirken,

festivale ilişkin protokol imza töreni Hilton İstanbul Kozyatağı'nda gerçekleştirildi. Protokol İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan arasında imzalandı.

Törene Anadolu yakasındaki İlçe Milli Eğitim müdürleri, Rehberlik Araştırma Merkezi müdürleri ve liselerde görev yapan müdürler ile çok sayıda öğretmen katıldı.

Geleceğin bilim insanları bu festivale arkadaş olacak!

Projenin tanıtımına ilişkin sunum yapan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Üniversite olarak bilimi, fikirleri desteklediklerini, amaçlarının geleceği değiştirecek fikirlerin bulunmasına aracılık etmek olduğunu söyledi. Kişisel, kurumsal ve ulusal bazda proje kültürünün geliştirilmesini amaçlarını belirten Konuk, "Gençlerin hayallerini, fikirlerini hayata geçirmek için bu festivali düzenliyoruz. Geleceğin bilim camiasını oluşturacak gençler festivalle tanışıp arkadaş olacaklar." dedi.

Genç fikirlere sahip çıkılmalı!

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan katılımcılara "Liderlik Psikolojisi" başlığında seminer verirken, Türkiye'nin geleceğinde önemli görevlere gelecek gençlerin fikirlerini bir festivalde buluşturmanın üniversite olarak mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. Son dönemlerde beyin temelli öğrenmede duyguların öğrenme üzerindeki etkisinin ortaya çıktığına dikkat çeken Tarhan, "Duygu katılmayan bilgi kalıcı olmuyor. Eskiden duygular sadece sanat ve inancın konusu iken şimdi bilimin de konusu haline geldi. Üsküdar Üniversitesi olarak böyle bir festivalle gençleri buluşturmayı ve fikirlerini dinlemeyi çok önemli buluyoruz. Gençlerin yeni fikirler üretmesi ve bu fikirlere sahip çıkılarak projelendirilmesi toplumların gelişmesi için önem taşımaktadır." dedi.

Eğitim adına bu fırsata ortak olduk!

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Halide İncekara'nın selamlama konuşması yaptığı törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da çocukların daha iyi yetişmesi için üniversitelerin desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Üsküdar Üniversitesi ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın Türkiye'de bir marka olduğunu belirten Yıldız, "Tematik konsepti olan Üsküdar Üniversitesi'nin varlığı bizim için bir fırsat. Biz de bu fırsatı değerlendirdik ve proje ortağı olduk." dedi.

Festivalle, gençlerin güncel yaşamın içinde yer almaları, çevrelerinde gördükleri eksiklikleri gidermek ya da hayatı kolaylaştıracak özgün fikir ve proje çalışmalarını toplumla paylaşabilmeleri amaçlanıyor.

Üsküdar Üniversitesi 3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali, okul psikolojik danışman ve rehber öğretmenleri ile branş öğretmenlerinin rehberliğinde, lise 9- 10- 11- 12. Sınıf öğrencilerinin her türlü bilimsel ve düşünsel üretimine açık olarak gerçekleşecek. Festivale katılacak gençler, "Hayatı Fark Et, Dünyanı/yı Değiştir" başlığı altında hazırlayacakları projeleri ile yarışırken diğer yandan festival programında yer alan söyleşi, panel ve atölye çalışmalarına katılabilecek. Festivalde başarılı bulunan projeleri önemli ödüller bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alanya'da yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı
    15:29 Alanya'da yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, bir otomobilde uyuşturucu ele geçirildi. Araçtaki 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Zanlılar, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

  • Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti
    15:27 Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti

    Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e düzenledikleri etkinlikler için araç desteği için teşekkür etti. Kököz, Başkan Çelik'i doğa yürüyüşlerinde görmeyi beklediklerini söyledi.

  • Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi
    15:25 Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi

    Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğiyle teknik tekstil alanında bir seminer düzenlendi. Seminerde, Spinteks firmasının Genel Müdürü Yalın Aydın, carbon fiber ve kompozit tekstillerin Denizli'deki serüvenini anlattı.

  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'
    15:25 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'da yaptığı konuşmada, AK Parti belediyeciliğinin gerçek belediyecilik olduğunu belirterek, Kastamonu'nun tüm ilçelerinin doğal gaza kavuşması için süreci takip edeceğini söyledi. Yumaklı, yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını ve Kastamonu'nun 19 ilçesinin ve merkez ilçenin AK Parti adayları tarafından kazanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Yumaklı hükümetin vatandaşın duasına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, duaların en büyük destek olduğunu belirtti.

  • İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu
    15:24 İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu

    İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu, Sakarya'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 50 metre ve 100 metre çiftpalet branşında birinci oldu. 14-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada Koyuncu, 100 metre mesafesinde Türkiye rekorunu kırdı ve milli takım barajını geçti.

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.


Advertisement