Deniz Kitap Festivali'ni 128 Bin Kitapsever Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Deniz Kitap Festivali'ni 128 Bin Kitapsever Ziyaret Etti

Deniz Kitap Festivali\'ni 128 Bin Kitapsever Ziyaret Etti

Bu yıl ‘Anlatılmaz Okunur’ temasıyla düzenlenen 3.Deniz Kitapevleri Kitap Festivali 128 bin kitapseveri konuk etti.

12.03.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 'Anlatılmaz Okunur' temasıyla düzenlenen 3.Deniz Kitapevleri Kitap Festivali 128 bin kitapseveri konuk etti.

28 Şubat'ta başlayan ve 8 Mart'ta sona eren 3.Deniz Kitap Festivali Deniz kitapevleri, Final Pazarlama, Lets, Penac, Bic, Keskin Kolor, Gıpta, Noki, Marmara Eğitim Kurumları, Çözüm, Okyanus, Murat ve Eksen yayınları iş birliği ile gerçekleşti. Deniz Kitapevleri'nin ve sponsorların desteği ile 600 markayla 250'nin üzerinde yayınevinin 50 bini aşkın kitabının sergilediği kitap festivalinde 24 yazar, imza günleriyle, söyleşilerle, konferanslarla ve çeşitli etkinliklerle eğitim ve edebiyat camiası ile birlikte olma fırsatı buldular.

Malatyalı okurların son gününde de yoğun ilgi gösterdiği Deniz Kitap Festivali ile ilgili açıklama yapan Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, Malatya'ya ziyaretçinin rahatlıkla ulaştığı ve teveccüh gösterdiği yeni bir kitap festivali kazandırdıklarını ifade etti. Gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirten Özdemir, "Malatyalı okurların yoğun bir ilgisi vardı. 9 gün boyunca burada, şu saat itibariyle 128 bin kişiyi ağırladık. Dolayısıyla çok memnunuz. Bir sonraki yıl bunun katlanarak devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Özdemir, her türden kitabın ilgi gördüğü kitap festivalinde, hafta içi daha çok çocukları, hafta sonu da yetişkin okurları ağırladıklarını söyledi. Her kitabın, her yayınevinin ayrı bir kitlesi olduğunu dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

'Bu yıl en çok şiir, roman, çocuk edebiyatı, tasavvuf, kişisel gelişim ve düşünce kitapları yoğun ilgi gördü. Festivalin sürprizi ise şiir türündeki eserlerde yaşandı. Şiire inanılmaz bir ilgi ve teveccühün olduğu gözlendi. Bu durum Türkiye'deki şiir kitaplarının satışındaki düşüşün tersine döndüğü sinyalini vermektedir.

800'ü aşkın internet sitesinde bin 510 haber başlığında sosyal basında tek bir haberin bile 49 bin tıklama aldığı 3.Deniz Kitap Festivali sadece Malatya'da değil bölgede ve ulusalda da kitapseverler tarafından bir ilgi gördü"

OKUYUCUYA ULAŞMAK İÇİN 6 BİN KM YOL KAT EDİLDİ

Festival süresince yapılacak etkinliklere ulaşmak üzere 6 bin km yol kat edilerek Arapgir, Yazıhan, Yeşilyurt ve Kale ilçeleri dahil olmak üzere 38 eğitim kurumunda konferans, söyleşi ve imza etkinlikleri ile onbinlerce okuyucu ile buluşuldu.

GELEN YAZARLAR MALATYA'YI ÇOK SEVDİ

Festivale katılan yazarlar katıldıkları etkinliklerde gördüğü ilginin yanı sıra düzenlenen panoromik gezi ile Malatya'nın tarihsel, kültürel ve doğal zenginliklerini görmenin keyfini de yaşadı. Deniz Kitap Festivalleri kitap ve okuma dinamiklerine etki etmenin yanı sıra yazarların Malatya'nın birer gönül elçisi olarak ayrılmalarını sağladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, ilerleyen günlerde bir şair ya da bir yazarın kitabında Malatya ile ilgili temaları konu edebileceğini belirterek "Keza Sinan Yağmur, Yılmaz Odabaşı'nın son kitaplarında olduğu gibi" dedi.

KÜLTÜRE GÖNÜL VERENLERE TEŞEKKÜR

Özdemir açıklamasını şöyle tamamladı:

"4 ay hazırlık evresi ile 30 kişilik bir ekibin özveri ile takip ettiği 128 bin okuyucunun katıldığı 3.Deniz Kitap Festivaline manevi destekleriyle yanımızda yer alan Malatya Valiliği, Yeşilyurt, Yazıhan, Arapgir Kale Kaymakamlıkları, Malatya Büyük Şehir, Battalgazi, Yeşilyurt Belediyeleri, İl İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Fuarcılık A,Ş,Malatya Park AVM, tüm eğitim kurumlarına Malatya halkına ve basınımızın güzide temsilcilerine teşekkür ediyorum. 4.Deniz Kitap Festivalinde Türk ve dünya edebiyatının usta kalemleriyle sizlerle görüşüne kadar hoşçakalın kitapla kalın diyoruz." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deniz Kitap Festivali'ni 128 Bin Kitapsever Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement