3. İstanbul Edebiyat Festivali 5 Aralık'ta Başlıyor! - Son Dakika
Güncel

3. İstanbul Edebiyat Festivali 5 Aralık'ta Başlıyor!

3. İstanbul Edebiyat Festivali 5-10 Aralık tarihlerinde Sultanahmet'te, Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi'nde gerçekleştirilecek.

24.11.2011 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplam 6 gün sürecek olan festivalde, atölye çalışmalarından açıkoturum ve panellere, film gösterimlerinden konsere, sergilerden ödül törenine 20 farklı etkinlik yer alıyor.

Sevinç Çokum, Leyla İpekçi, Gökhan Yorgancıgil, Ömer Karaoğlu, Ertuğrul Erkişi, Hüseyin Su, Cem Erciyes, Gonca Özmen, Korhan Gümüş gibi tanınmış 44 edebiyatçı, akademisyen, uzman ve sanatçının yer alacağı festival, bir hafta boyunca İstanbullu edebiyatseverleri Sultanahmet'in tarihî atmosferinde ağırlayacak.

10 Aralık'ta, Türk edebiyatına şiir, roman, hikâye ve deneme alanlarında önemli katkılarda bulunan 4 edebiyatçının da ödüllendirileceği "2011 Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri" ödül töreniyle son bulacak olan festivale İstanbulluların yoğun ilgisi bekleniyor.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla, 7-13 Aralık 2009 tarihlerinde 1. İstanbul Edebiyat Festivali'ne ve 6-11 Aralık 2010 tarihlerinde 2. İstanbul Edebiyat Festivali'ne imza atılmıştı. Basın ve görsel medyanın ilgiyle izlediği festival, edebiyat dünyasında da beğeniyle karşılanmış, gelenekselleşmesi konusunda sözlü ve yazılı çok sayıda önerilerde bulunulmuştu. Her iki festivalde 100'ü aşkın edebiyatçı ve sanatçı yar almıştı. Yine her iki festivalde büyük ödüller; "şiir" dalında Ahmet Oktay ve Ülkü Tamer'e, "roman" dalında Hasan Ali Toptaş ve Sevinç Çokum'a, "deneme" dalında Ahmet Turan Alkan ve Beşir Ayvazoğlu'na, "hikâye" dalında ise Mustafa Kutlu ve Rasim Özdenören'e verilmişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3. İstanbul Edebiyat Festivali 5 Aralık'ta Başlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement