3. İzmir Boyoz Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

3. İzmir Boyoz Festivali Başladı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Boyozun coğrafi işaret tescilini alarak gelecek nesillere taşıyoruz.

03.11.2017 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Boyozun coğrafi işaret tescilini alarak gelecek nesillere taşıyoruz. Tescillenmesi için az bir süre kaldı." dedi.

Demirtaş, 3. Boyoz Festivali nedeniyle İZTO'da gerçekleştirilen açılış töreninde, kahvaltılarının vazgeçilmezi boyozun ününün İzmir'in dışına taştığını söyledi.

Boyozun, Sefarad Yahudilerinin İzmir mutfağına kazandırdığı bir hamur işi lezzeti ve 500 yıllık uzun bir geçmişi olduğunu belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Şimdi boyozun coğrafi işaret tescilini alarak gelecek nesillere taşıyoruz. Tescillenmesi için az bir süre kaldı. İzmir lokması ve şambalisinin coğrafi işaret belgelerini aldık. Sıra boyozumuzda. İzmir tulum peyniri ve İzmir kumrusu başvurularımızın da sonuçlanmasını bekliyoruz. İzmir ekmeğinin formülünü de oluşturduk. Tahıllı İzmir Ekmeği ve Çeşnili İzmir Ekmeği markasını aldık."

Demirtaş, İzmir'in gastronomi turizminden daha fazla faydalanması için çalışmaların artacağını dile getirdi.

Bugün başlayan ve 5 Kasım'a kadar devam edecek festival kapsamında İZTO Sergi Salonu'nda "Hayatın İçinde Boyoz" adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Panel programının da olduğu festivalde 5 Kasım Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda boyoz yeme yarışması da yapılacak. Şenliğe katılanlara boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramında bulunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. İzmir Boyoz Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement