3. Kattan Düşen Çocuk Hayata Tutunmayı Başardı - Son Dakika
Güncel

3. Kattan Düşen Çocuk Hayata Tutunmayı Başardı

3. Kattan Düşen Çocuk Hayata Tutunmayı Başardı

Tokat’ta evlerinin 3 katındaki balkondan düşerek ağır yaralanan 2 yaşındaki Mehmet Akif Kormaz, 13 gün sonra hayatı tehlikeyi atlattı.

23.06.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta evlerinin 3 katındaki balkondan düşerek ağır yaralanan 2 yaşındaki Mehmet Akif Kormaz, 13 gün sonra hayatı tehlikeyi atlattı.

Edinilen bilgiye göre, Soğuk Pınar Mahallesi'nde ikamet eden Derya ve Alper Korkmaz çiftinin tek çocukları olan 2 yaşındaki Mehmet Akif Korkmaz, 13 gün önce evlerinin 3 katında balkonda çıktığı koltuktan babasının otomobiline bakarken aşağı düşmüştü. Bilinci kapanan ve ağır yaralanan küçük çocuk 112 Acil yardım ekipleri tarafından Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yaklaşık 12 gün boyunca çocuk yoğun bakım servisinde cihaza bağlı olarak uyutulan Korkmaz, solunum ünitesinden çıkarıldı. Kazadan 13 gün sonra kendine gelen ve çevresindekilere gülücükler atmaya başlayan Korkmaz, ailesini sevince boğdu.

Baba Alper Korkmaz, otomobilleri çok seven oğlunun balkonda koltuğa çıkarak aşağı bakarken düşmüş olduğunu kaydetti. Durumu ağır olan oğlunun 12 gün sonra solunum cihazından ayrıldığının ifade eden Baba Korkmaz, "Midesinden besleniyordu, bugünden itibaren ağzından beslenebilecek. Şu anda hayatı tehlikeyi atlattı. Sadece sağ tarafında biraz sakatlık var. Onu da inşallah 6 ay bir sene içinde fizik tedavi ile atlatacak. Ömrümüzden ömür gitti" dedi.

GOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Erhan Karaaslan, yaklaşık iki hafta sonra çocuğun solunum cihazından alındığını ve hayatı tehlikeyi altlattığını söyledi. Mehmet Akif'in fizik tedavi ve diğer tetkiklerinin durumuna göre 10 gün içinde taburcu edeceklerini ifade eden Karaaslan, ambulansın kısa sürede çocuğu hastaneye getirmesi ve hastanede anında müdahalenin çocuğun hayatta kalmasında önemli bir etken olduğunu kaydetti. Karaaslan, küçük çocuğun sağ ayağındaki rahatsızlığın tedavi ile geçebileceğini sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3. Kattan Düşen Çocuk Hayata Tutunmayı Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement