3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 'KÖPEK BESLEME' TARTIŞMASINDA ŞARJÖRÜ VEREN AĞABEY DE TUTUKLANDI - Son Dakika
Güncel

3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 'KÖPEK BESLEME' TARTIŞMASINDA ŞARJÖRÜ VEREN AĞABEY DE TUTUKLANDI

İZMİR'de, köpek besleme tartışmasında Yahya Köşek (61), eşi Meryem Köşek (57) ve kızları Funda Güçlü'nün (37) öldürülmesiyle ilgili soruşturmadaAli İhsan Kılıç'ın (62) ardından ağabeyi Mehmet Kılıç (63) da gözaltına alınıp, tutuklandı.

13.07.2022 12:06  Güncelleme: 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de, köpek besleme tartışmasında Yahya Köşek (61), eşi Meryem Köşek (57) ve kızları Funda Güçlü'nün (37) öldürülmesiyle ilgili soruşturmada

Ali İhsan Kılıç'ın (62) ardından ağabeyi Mehmet Kılıç (63) da gözaltına alınıp, tutuklandı. Mehmet Kılıç'ın görgü tanıklarının ifadesi ve bir kişinin çektiği cep telefonu görüntüsünden olay sırasında kardeşine şarjör verdiği belirlendi. Aileye hukuki destek veren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi, Avukat Senem Demirel Acar, "İki şüphelinin de tasarlayarak 3 kişiyi öldürmekten ceza alması için çabalıyoruz. Çünkü bu önceden planlanmış bir olaydır. Anlık gelişmiş bir olay değildir" dedi.

Olay, 10 Haziran'da saat 16.00 sıralarında, Bayraklı ilçesi Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi 7171/1 Sokak'ta meydana geldi. Ali İhsan Kılıç, ailesiyle sokak köpeklerini besleyen Yahya Köşek ile olaydan 5 gün önce kavga etti. Köpek besleme tartışmasından çıkan kavganın ardından Kılıç'a ait evin önünde karşılaşan ikili yine tartıştı. Köpek besleme tartışmasından çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Ali İhsan Kılıç, çıkardığı tabancayla Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve 2 çocuk annesi kızı Funda Güçlü'ye ateş etti. Çağırılan sağlık görevlilerince ambulanslarla Ege Üniversitesi Hastanesi ile Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Ali İhsan Kılıç'ın suç aletiyle yakalanıp gözaltına alındığı olay, cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi. Görüntülerde, Kılıç'ın elinde tabancayla 3 kişiyi vurduğu ve ailenin diğer üyelerinin ona engel olmak istediği anlar yer aldı. Köşek ve ailesinin sokak köpeklerini beslediği, Kılıç'ın duruma tepki göstermesi üzerine çıkan tartışmada olayı gerçekleştirdiği belirtildi. Nevşehirli iki ailenin, daha önce de birkaç kez aynı nedenle tartıştıkları ve bu nedenle evlerinin arasına branda çektikleri öğrenildi.

Yahya ve Meryem Köşek çifti ile 2 çocuk annesi kızları Funda Güçlü'nün cenazeleri, Doğançay Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi. Olayın ardından gözaltına alınan Ali İhsan Kılıç tutuklandı. Kılıç'ın, polisteki ifadesinde, Köşek ailesiyle sokak köpeği konusunda zaman zaman tartışma yaşadıklarını, olay günü de ailenin beslediği sokak köpeklerinden birinin torununu korkuttuğu için olayı gerçekleştirdiğini, olay anında şekerinin yükseldiğini ve o anları hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

ŞARJÖR VERİRKEN GÖRÜNTÜLENDİ

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından soruşturmayı derinleştirdi. Bazı görgü tanıklarının ifadesinden Mehmet Kılıç'ın kardeşi Ali İhsan Kılıç'a şarjör verdiği belirlendi. Bunun üzerine çalışmaları bu yönde yoğunlaştıran polis, bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği ve o anlara ait olduğu ileri sürülen görüntülere ulaşıldı. Bunun üzerine polis, şüpheli olarak Kılıç'ın ağabeyi Mehmet Kılıç da gözaltına alındı. 4 Temmuz'da adliyeye sevk edilen Mehmet Kılıç da tutuklandı. Böylelikle olayda tutuklananların sayısı 2'ye yükselmiş oldu.

'AĞABEYİ BAHÇE KAPISINA ÇIKARAK KARDEŞİNE ŞARJÖR VERİYOR'

Köşek Ailesi'ne hukuksal destek veren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi Avukat Senem Demirel Acar, şunları söyledi: "Sokak köpeklerini beslediği için aynı aileden 3 kişi tabancayla öldürülmüştü. HAYTAP olarak ziyarete gittiğimizde ailenin herhangi bir hukuki destek almadığını gördük. Ailenin avukatlığını üstlendim. Bu esnada yeni bir gelişme oldu. Vuran kişinin ağabeyinin yardımıyla bu saldırıyı gerçekleştirdiğini öğrendik. Köşek Ailesi'nin söylediğine göre, asıl husumetli oldukları bu kişiymiş. Görgü tanıklarının ifadesi ve yeni bir kamera görüntüsü de bulduk. Bu görüntüde Ali İhsan Kılıç ilk olarak Yahya Köşek ve eşi Meryem Köşek'i vuruyor. Sonra silahındaki mermiler bitiyor. Ardından ağabeyinin bahçesine yöneliyor. Ağabeyi bahçe kapısına çıkarak kardeşine şarjör veriyor. Şarjör değiştiren Ali İhsan Kılıç, dönüp Funda Güçlü'yü de öldürüyor. Bu da Mehmet Kılıç'ın olaya iştirak ettiğini ortaya koydu. Savcının talimatıyla bu şüpheli de yakalandı ve tutuklandı" .

Sanıkların en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacakların vurgulayan Avukat Acar, "İki şüphelinin de tasarlayarak 3 kişiyi öldürmekten ceza alması için çabalıyoruz. Çünkü bu önceden planlanmış bir olaydır. Anlık gelişmiş bir olay değildir" dedi.

3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ \'KÖPEK BESLEME\' TARTIŞMASINDA ŞARJÖRÜ VEREN AĞABEY DE TUTUKLANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 'KÖPEK BESLEME' TARTIŞMASINDA ŞARJÖRÜ VEREN AĞABEY DE TUTUKLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti
    14:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'a ziyarette bulundu. Madak, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı ve Şehitler Abidesi'nin minyatürünü hediye aldı. Ziyarette AK Parti 27. Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da hazır bulundu.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek
    14:53 Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek vereceğini duyurdu. Anavatan Partisi Genel Sekreteri Baran Erdem Kaya, Kocaispir ile yapılan görüşmenin ardından Adana'nın geçmiş dönemlerde yaşadığı kayıpların telafi edilmesi ve şehrin yeniden inşası için Kocaispir'in başkanlığına güven duyulduğunu ve seçimlerde destekleme kararı alındığını açıkladı.

  • Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı
    14:52 Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan okul kantinlerinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Gıda mühendislerinden oluşan ekip, birçok okulun kantininde ürünlerin imalat ve son tüketim tarihlerini kontrol etti. Ayrıca, tost yapımında kullanılan yağlar ve içerisine konulan peynir ve sucukların da tarihleri incelendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü, diğer okulların kantinlerinin de denetleneceğini belirtti.

  • İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
    14:51 İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı

    İstanbul Sarıyer'de Ayazağa Mahallesi'nde bir kafede çıkan silahlı kavga güvenlik kamerasına yansıdı. Kavga sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı. Görüntülerde, uyuşturucu ticareti yaptığı için aranan Rawa Majid ile husumetlisi İsmail Abdo'nun örgüt üyeleri arasında çıkan tartışma ve silahlı çatışma yer alıyor.

  • Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi
    14:48 Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi

    Dünya Doğa Koruma Birliği'nin yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan dağ keçileri, Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde indi. Keçiler, caddede dolaşarak parkta otlandı ve insanlardan korkmadı. Vatandaşlar, keçileri cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.

  • Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu
    14:48 Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Emre ve Sülübey Mahalleleri mitinginde vatandaşlarla buluştu. Başdeğirmen, yeni dönemde yapacağı projelerden bahsederek Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin inşaatının 8 ay sonra biteceğini söyledi.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde durdurulan otomobilde ruhsatsız silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı
    14:47 Adıyaman'ın Besni ilçesinde durdurulan otomobilde ruhsatsız silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı

    Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dumlupınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde durdurdukları otomobilde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca ile 8 adet fişek buldu. Otomobilde bulunan C.T. ve T.A. gözaltına alındı. C.T'ye yapılan alkol testinde alkollü olduğu tespit edildi ve sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu.


Advertisement