3. Kültür Sanat Günleri" Başladı - Son Dakika
Güncel

3. Kültür Sanat Günleri" Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Ensar Vakfınca gerçekleştirilen 3. Kültür Sanat Günleri başladı.

16.04.2019 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Ensar Vakfınca gerçekleştirilen 3. Kültür Sanat Günleri başladı.

İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kültür ve Kongre Merkezinde, Kültür Sanat Günleri kapsamında gerçekleştirilen resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Ensar Vakfı öğrencileri arasında ciddi bir etkileşimin oluşmasına katkı sağlayan Kültür Sanat Güneri, bu yıl İstanbul ve Anadolu'daki öğrencilerimizin katılımıyla daha fazla kişiye ulaştı. 2017'de 80, 2018'de 100'e ulaşan Kültür Sanat Günleri, bu yıl ise 200 öğrencinin aktif katılımıyla gerçekleşiyor. Münazara, şiir, müzikal dinletisi, öğrenci paneli ve anlat İstanbul'u etkinlikleriyle öğrencilerimizi farklı alanlarda geliştirmeyi planladığımız bu proje, her yıl kendini yenileyerek daha çok öğrencimize ulaşıyor, ulaşmaya devam edecek."

3. Kültür Sanat Günleri Eğitim Kampında yapılan çeyrek ve yarı final karşılaşmaları neticesinde kız yurtları arasında finale kalan Özel Ensar Vakfı Kartal Yükseköğretim Öğrenci Yurdu ve Özel Ensar Vakfı Başakşehir Ortaöğretim Öğrenci Yurdu ile erkek yurtları arasında finale kalan Özel Ensar Vakfı Malatya Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Özel Ensar Vakfı Zeytinburnu Yükseköğretim Öğrenci final müsabakasında birincilik için yarıştı.

Kız Yurtları, " Hükümet, İsrail olarak B. Gantz'i destekler" başlıklı konuyu, erkek yurtları ise "HİK: TR S-400 yerine F-35 almalıydı" başlıklı konularını tartıştı. Kıran kırana geçen mücadelelerde kız yurtları şampiyonu Özel Ensar Vakfı Kartal Yükseköğretim Öğrenci Yurdu olurken, erkek yurtları şampiyonu ise Özel Ensar Vakfı Malatya Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu oldu.

Münazara yarışmasında birincilik elde eden öğrenciler, Kudüs ziyaretiyle ödüllendirildi.

Fotoğraf ve resim yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Kültür Sanat Günleri kapsamında ilk kez gerçekleştirilen fotoğraf-resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ensar Vakfının İstanbul ve Anadolu yurtlarında kalan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren öğrenciler, ressam İlhami Atalay başkanlığındaki heyetin değerlendirmeleriyle belirlendi.

Fotoğraf ve resim yarışması birincileri Kudüs ziyareti ile ödüllendirildi ve dereceye giren fotoğraf ve resimler münazara yarışmasının yapıldığı salonda sergilenerek katılımcıların ilgisine sunuldu.

Münazara müsabakası ardından 3. Kültür Sanat Günleri kapsamında 24 nisanda öğrenci paneli, 27 nisanda kadınlara özel program ve 3 mayısta şiir ve müzik dinletisi, 3-5 mayısta da "Anlat İstanbul'u" etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Kültür Sanat Günleri' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement