3 lirayken Gübretaş hisselerini almaya başladı, hayatı değişti! Öğretmen çocuğu milyarder oldu - Son Dakika
Ekonomi

3 lirayken Gübretaş hisselerini almaya başladı, hayatı değişti! Öğretmen çocuğu milyarder oldu

Geçtiğimiz günlerde 6 milyar dolarlık altın rezervi bulan Gübretaş'ın hisselerini henüz 3 lirayken almaya başlayan Oğuzhan Şahinkaya, şu an şirketin yüzde 8,76'lık hissesine sahip. Bir öğretmen çocuğu olan Şahinkaya, yaptığı yatırım sayesinde milyarder oldu. İşte Şahinkaya'nın hikayesi.

31.12.2020 11:36  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul'da Gübretaş hisselerine yatırım yaparak şirketin bulduğu 6 milyar dolarlık altın rezervi haberinin açıklanması ile 2,2 milyar liralık servete ulaşan Oğuzhan Şahinkaya, samimi ve yatırımcılar için ders çıkarılacak açıklamalarda bulundu. Borsa İstanbul'da küçük yatırımcı Twitter'dan tüyo peşinde koşup zarar ederken bu örnek borsada tüyo ile değil çalışarak, bilanço, izahname, faaliyet raporu okuyarak milyarder olunacağını açık bir şekilde ortaya koydu.

Gelişmeleri yeniden kısaca özetlersek, Türkiye geçen hafta Gübretaş'ın Söğüt'teki altın sahasında 3,5 milyon ons yani tam 6 milyar dolarlık altın bulunduğu haberi ile çalkalandı. Bu haberin içinden bir milyarder ve borsa yatırımcıları için çok önemli dersler çıktı. Haberin ardından Gübretaş'ın Borsa İstanbul'daki hisseleri 46 liradan 76 liraya yükseldi. Geçen haftaki yükselişle şirketin piyasa değeri de 15,3 milyar liradan 25,5 milyar liraya yani 3,5 milyar dolara çıktı.

ÖĞRETMENİN ÇOCUĞU MİLYARDER OLDU

Bu haberin detaylarından tüm yatırımcılara ders olacak ilginç bir borsa yatırımcısı hikayesi çıktı. Şirketin hissesini henüz 3 lirayken almaya başlayan Oğuzhan Şahinkaya şu anda şirketin yüzde 8,7'sine sahip. Yüzde 75'i Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait olan şirketin yüzde 24,05'i halka açık. Yani halka açık bölümün üçte biri Şahinkaya'ya ait. Rakamlarla ifade edersek şirketin bugünkü 76 liralık hisse fiyatı ile 2,2 milyar liralık bir servete sahip Şahinkaya. Servetin büyük bölümü de Gübretaş'ın 2 liradan 76 liraya giden yükselişi kaynaklı.

Şahinkaya'nın hikayesi borsada tüyo peşinde koşup köşeyi dönmeyi hedefleyenlere doğru yolu göstermek açısından önemli. Bir öğretmenin iki erkek çocuğundan birisi Oğuzhan Şahinkaya. Öğretmen babanın maaşından arda kalanlardan küçük küçük aldığı hisseler ile borsa ile tanışıyor.

KOZA'NIN FAALİYET RAPORUNDAN ÇIKTI

Ağabeyi ile birlikte Boğaziçi Üniversite'sinden mezun oluyor. Elektrik-Elektronik mühendisi. Boğaziçi'ndeyken hisse alım satımına devam ediyor. En büyük zevki 200, 250 sayfalık izahname, faaliyet raporu ve bilanço okumak aynı zamanda makro ekonomiyi takip etmek. Şirketlerin bilançolarını, faaliyet raporlarını okuyarak borsada hep kazanmış. 2009 krizinde evini satarak aldığı TOFAŞ hissesi ile kazanılan para ile aile Bursa'da Şahinkaya Hexagon Koleji ve Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları'nın kuruyor. Başka yatırımları da var ancak biz gelelim konumuz olan ve onu milyarder yapan Gübretaş'taki yatırımına. Gübretaş hissesinde 2 yıldır alım yaptığını belirten Şahinkaya yatırım kararının Koza Altın'ın faaliyet raporundan çıktığını belirtiyor. Koza'nın 2018 raporunda altın rezervinin 12,2 milyon ons 2019 raporunda ise 8 milyon ons rezerv göründüğünü anlatan Şahinkaya, "Gübretaş'ta matematikle analizle kazandım. 4 milyon ons kayıptı. Sonra Gübretaş ile ilişkiye gördüm. Yatırıma böyle karar verdim" diyor.

"BİR HAFTA ÇOCUĞUM İLE KONUŞMADIM"

Kendisinin yatırım sürecinde hissenin yükselmediğini anlatan Şahinkaya, pandemi nedeniyle de zorlandığı süreci şöyle dile getiriyor: "Pandemide 1 hafta boyunca çocuğumla bile konuşamadım. Battığımızı düşündüğüm için. Eşim bana Türkiye'de kimse bilmiyor sen mi görüyorsun' diyordu. Ama ben matematiğin kazandıracağını biliyordum. Herkese aynı şeyi söylüyorum: Sabır."

"BEN VARIM DİYE MANİPÜLATÖR YAKLAŞAMIYOR"

Peki Şahinkaya bundan sonra ne yapacak? Gübretaş hisselerini satmayacağını, hisseleri şirketten kar payı almak için aldığını belirten Şahinkaya "Para, milyarderlik önemli değil. Ben sadece o şirketin ortağıyım. Temettü almak için yatırım yaptım. Bundan sonra da hisse satmayacağız. Kar payı alacağız. Devletin güzide kurumu ile ortak oldum. Allah bunu nasip etti. Bu bana yeter. Ben burada oldukça da küçük yatırımcı için de iyi oluyor. Çünkü manipülatörler ben burada olduğum için korkuyorlar gelmiyorlar. Her piyasa düzeltme ister ancak hissenin daha istikrarlı olmasını da sağlıyoruz" diye konuştu. (Habertürk/Rahim Ak)

3 lirayken Gübretaş hisselerini almaya başladı, hayatı değişti! Öğretmen çocuğu milyarder oldu

Son Dakika Ekonomi 3 lirayken Gübretaş hisselerini almaya başladı, hayatı değişti! Öğretmen çocuğu milyarder oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • hakan: böyle yalan mı olur. öğretmen çocuğuymuş da şirketin %9 a yakın hissesini almış mış :) 116 21 Yanıtla piyasacı: 3 lirayken 100.000tl lik hisse almış olsa şuan 2.700.000tl olur... bunun öğrtmen çocuğu vs olmayla alakası yok ama kimse 9 yıl aynı kağıda borsa oynamaz. bunun altından başka bir şey çıkar 0 0
  • oha: reklam haberi , insanları gaza getirip borsa denen kumar oynuna sokup şirketleri zengin ettirmeye teşvik eden haber, gaza gelmeyin bu borsa denen illet kumardan daha beter bulaşmayın 123 12 Yanıtla Vatandaş: Borsa bir kumar değil yatırım aracıdır senin gibi insanlar yüzünden ülkemizde şirketlerin hisselerine talep azdır ve yabancı yatırımcı gelip hisseleri toplamaktadır . Altın Euro Dolar alıp Türk Lirasının değerini düşüreceğine hisse sahibi olup Türk şirketlere destek olmanın nesi kötü ??? 2 1 kendi adına konuş: ben de yeni başladım borsaya haziran ayında başladım.paramı 3 e katladım kumar gibi değil yatırım yaparsan adamın yaptığı gibi güzel firmaya sabırla beklersen her zaman ekmek yersin. Ama türkiyede borsanın ne olduğunu bilmeyen ler senin gibi kumar gözüyle bakıyo.siz bakmaya devam edin herkes zengin olmak zorunda değil.. 0 0
  • DEDE: matematik de bilmiyorsunuz. 3x38=76 yani 38 kat artmış. 2.2 milyar/38= 58 milyon civarı yapar. 58 milyonu olana zengin diyoruz. hisse 3 tl de olsa adam zengin. 66 10 Yanıtla
  • enginnn: akın ipekin malını yağmalıyorlar bu denyolar da haber yapıyor 45 25 Yanıtla
  • Sinan: Haber yalan değil eksik. Anne babası eski öğretmen ama zaten Oğuzhan sıfırdan başlamadı. Babasının uzun yıllar Bursa da dershanesi vardı. Oğuzhan a özel okul açtılar o da onu 10 yıllık süreçte saygın hale getirip büyüttü. Para parayı çekti. 56 5 Yanıtla
  • ..: Borsadan kimse para kazanamaz ayrıca bir çok tanıdığım borsa için arabasını evini sattı bu sonuç hüsran kısaca. 35 24 Yanıtla Faruk narin: Siz işten anlamıyorsanız borsanın günahı ne 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement