CHP'li Yıldız'dan Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Yıldız'dan Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

CHP\'li Yıldız\'dan Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

CHP Ordu Milletvekili Yıldız, "Basın özgürlüğü, insanın temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğü ile de doğrudan bağlantılıdır." dedi.

03.05.2014 09:50  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, "Basın özgürlüğü, insanın temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğü ile doğrudan bağlantılıdır"

Yıldız, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada,  "Dünya basın özgürlüğü" raporunda "kısmen özgür" statüsünden "özgür değil" statüsüne gerilediklerini belirtti.

Yıldız, açıklamasında şunları ifade etti:

"Basın özgürlüğü, insanın temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğü ile de doğrudan bağlantılıdır. Ancak ne yazık ki, ülkemizde basın özgürlüğünün varlığından söz edebilmek mümkün değildir. Hükümet tarafından, ileri demokrasi ile yönetildiği iddia edilen ülkemiz, dünya basın özgürlüğü endeksinde son sıralarda yer almaktadır. Bunun yani sıra, Merkezi Washington'da bulunan sivil toplum kuruluşu Freedom House'un yayınladığı rapora göre, Türkiye "Dünya basın özgürlüğü" raporunda  "kısmen özgür ülkeler" statüsünden "özgür olmayan ülkeler" statüsüne düşürülmüş,  rapor, medya üzerindeki siyasi baskının arttığına vurgu yapmıştır. Türkiye, 42 ülkenin yer aldığı Avrupa'da basını özgür olmayan tek ülke olarak göze çarpmaktadır. Rapora göre, Bangladeş, Endonezya, Moğolistan, Uganda, Kenya, Tanzanya, Lübnan, Tunus, Cezayir, Kuveyt, Makedonya, Bosna-Hersek, Kosova, Arnavutluk, Gürcistan, Moldova basını Türkiye'den daha özgür ülkeler kategorisinde yer almıştır. Bu tabloya baktığımıza "ileri demokrasiden" değil ancak gerilemiş bir demokrasiden bahsedebiliriz.  Bu düşüncelerle, basının, bağımsız, özgür, tarafsız çizgiyi benimseyen bir görev anlayışına sahip olmasını ümit ediyor ve yurttaşlarımızın sağlıklı haber alabilmesini sağlamak için durmadan çalışan değerli basın temsilcilerimizin ve gazetecilerimizin "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü" kutluyor, saygılar sunuyorum." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Yıldız'dan Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement