3. Necip Fazıl Ödülleri - Son Dakika
Güncel

3. Necip Fazıl Ödülleri

3. Necip Fazıl Ödülleri

Başbakan Binali Yıldırım, "Barış içinde, kardeşlik içinde birbirimizin hukukunu gözeterek demokrasimizi güçlendireceğiz, geleceğimizi inşa edeceğiz.

10.12.2016 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "Barış içinde, kardeşlik içinde birbirimizin hukukunu gözeterek demokrasimizi güçlendireceğiz, geleceğimizi inşa edeceğiz. Devletimiz ve milletimiz, adalet, hukuk ekseninde güçlenerek var olmaya devam edecek." dedi.

Yıldırım, 3. Necip Fazıl Ödül Törenindeki konuşmasına 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anarak, gazilere uzun ömürler dileyerek başladı.

Türk düşünce ve sanat hayatının yıldızlarından biri olarak tanımladığı Kısakürek'i rahmet ve şükranla yad eden Yıldırım, dilleri zenginleştiren, duygu dünyasını arındıran, hayatlara anlam katan şair ve yazarlar ne kadar takdir edilse de az olduğunu belirterek, "Şair ve düşünürlerimize kalbimizi ve gönlümüzü borçluyuz" dedi.

Yıldırım, "Siyasetin yoğun ve yorucu gündemi arasında düşünce ve sanat ikliminde nefes almak ve burada birlikte olmak bizim için son derece müstesna bir andır. Zira sanat ve edebiyat, insan ruhuna bir derinlik, bir genişlik, bir ferahlık kazandırıyor. Bugün burada bize bu hissiyatı yaşattıkları için öncelikle ödül alan sanatçı ve yazarlarımıza, ödülleri büyük bir titizlikle seçen jüriye ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Birbirinden kıymetli 6 ismin ödül alacağını, hikayeci-yazar Mustafa Kutlu'nun da saygı ödülüne layık görüldüğünü aktaran Yıldırım, "Hikaye ve roman ödülü alan Cihan Aktaş hanımefendi, derin hissiyatıyla kadınlarımızın kimlik ve değerleri için verdiği mücadeleyi evrensel bir dille kaleme almıştır. Uzun sürelerdir düşünce hayatımıza ve edebiyatımıza zenginlik katan sayın Cihan Aktaş'ı da tebrik ediyorum. Cihan Aktaş da Erzincanlıdır." dedi.

Şiir ödülü alan şair Ebubekir Eroğlu'nun Fuzuli'den, Şeyh Galip'ten Sezai Karakoç'a gelen şiir geleneğini yaşatarak bugün gençlere öncülük eden çok güçlü bir şair olduğunu ifade eden Yıldırım, "Efsanevi Diriliş dergisinden, çıkardığı Yönelişler dergisinden bugüne ruhumuzu zenginleştiren şairimizi de yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Yaşar Çağbayır'ın fikir-araştırma ödülü alacağını, bu yıl ilk kez verilecek Necip Fazıl İlk Eserler Ödülüne ise hikayeci Mustafa Çiftci ile şair Emel Özkan'ın layık görüldüğünü dile getiren Binali Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Göz nuru, akıl teriyle vücuda gelen eserlerini gün yüzüne çıkararak bize iltifat eden sanatçılarımızın, yazarlarımızın değerini çok iyi bilmek zorundayız. Demek istediğimi şudur, esasen bizim onları ödüllendirmemiz sadece bir vefa borcudur, onlara dilimiz, düşüncemiz ve hissiyatımız adına minnetlerimizi sunuyoruz. Davetlilere de teşekkür ediyorum. Zira bugün sanatçıya, şiire, romana, öyküye verdiğiniz değer için buradasınız. Burada bir kişisel düşüncemi de paylaşmak istiyorum, medyamız en az magazin ve spor kadar sanata, edebiyata ve düşünceye de ilgi göstermelidir. Zira kalıcı ve yol gösterici olan sanattır, edebiyattır, düşüncedir. Ruhlarımızın ve gönüllerimizin ihtiyacı da budur. Barış içinde, kardeşlik içinde birbirimizin hukukunu gözeterek demokrasimizi güçlendireceğiz, geleceğimizi inşa edeceğiz. Devletimiz ve milletimiz, adalet, hukuk ekseninde güçlenerek var olmaya devam edecek. Sevgi ve merhamet yazarlarımız sayesinde sayesinde bütün toplumu kuşatacak. Büyük düşünürümüz Sezai Karakoç'un dediği gibi 'Bu evrensel yangında bir can da siz kurtarın' Bizim siyasetten muradımız canlar kurtarmaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Necip Fazıl Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    18:05 Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve koordinasyon gerektiren konular ele alındı.


Advertisement