3 Sektör Bir Araya Geldi Güçlü Sinerji Yarattı - Son Dakika
Güncel

3 Sektör Bir Araya Geldi Güçlü Sinerji Yarattı

CNR Food İstanbul, 45 ülkeden gelen 4 milyar dolarlık ithalat hacmine sahip alıcılarıyla kapılarını açtı.

20.09.2017 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açılış konuşmasını yapan T.C Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci "CNR Food İstanbul'a yabancı alıcıların ilgisinin yoğun olduğunu görüyoruz. İstikrarımızı, güvenilirliğimizi ve kalitemizi koruduğumuz sürece dünya markası olmamamız için bir neden yok. Paris, Dubai, Münih neyse İstanbul'da odur" dedi.

Türkiye'de ilk defa gıda, paketleme, ambalaj ve ev dışı tüketim sektörlerini aynı tarihte, tek çatı altında toplayan "CNR Food İstanbul, CNR Ambalaj İstanbul ve Ev Dışı Tüketim Ürünleri ve Tedarikçileri buluşması, CNR Expo Yeşilköy'de kapılarını açtı. Yaklaşık 1500 markanın yer aldığı fuara Ekonomi Bakanlığı ve İstanbul İhracatçılar Birliği'nin desteğiyle 45 ülkeden 4 milyar dolar ithalat hacmine sahip alıcı katıldı. Dünya devlerinin buluşmasına sahne olan CNR Food İstanbul'un açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz'ün katılımıyla yapıldı.

"PARİS, MÜNİH, DUBAİ NEYSE İSTANBUL'DA ODUR"

Fuarın açılış konuşmasını yapan T.C Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "3 sektörün bir araya gelerek oluşturduğu bu fuar çok büyük bir sinerji oluşturuyor. Fuarların sürekli olması çok önemli. Gıdada ithalat yüzde 14. 9 oranında arttı. Bu şunu gösteriyor gıda alanında çok iş çok ekmek var. Yılın ilk 6 aylık bölümüne baktığımızda Türkiye olarak gerçekten başarılı bir performans yakaladık. 2017 yılının başında Türkiye güçlü bir başlangıç yaptı ve baktığınızda 5.2 oranında ki büyümeyi yakaladı 2. çeyrekte 5.1 3. çeyrekte yüzde 7'nin üzerine çıkacağız. Türkiye sizlerle büyüyecek. Getirdiğimiz önemli teşviklerle ambalaj sektörüne önemli bir alan açmaya çalışıyoruz. Geçen yıl katıldığımız açılışlardan hatırlıyorum. Ceyda Hanım yabancı gelmiyor ilgi alaka yok diyordu. Bugün çok şükür görüyorum ki yabancı ilgisi çok fazla. İstikrar ve güvenilirliğimizi koruduğumuz sürece biz sizi dünya ile rekabet edebilir seviyeye getirdiğimiz sürece İstanbul'un dünya markası olmamız için bir neden yok. Paris, Münih, Berlin, Dubai neyse İstanbul'da odur.

500 İTHALATÇI FİRMA KATILIYOR

Fuar kapsamında gıda, ambalaj ve ev dışı tüketim sektörlerinde Türkiye'nin en kapsamlı alım heyetleri organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptığını vurgulayan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, "Başta ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Kanada, Rusya, Polonya, Ukrayna, Yunanistan, Bosna Hersek, Karadağ, Güney Kore, Çin, Tayvan, Singapur, Meksika, Brezilya, Kolombiya, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün, Azerbaycan, Katar, Bahreyn, Mısır, Filistin, Malezya, Hindistan, Tacikistan, Kazakistan, Afganistan, Nijerya, Panama, Dominik Cumhuriyeti, Etiyopya, Kosta Rika, Kenya, Nepal, Peru, Lübnan ve Tunus olmak üzere, 45 farklı ülkeden 4 milyar dolar ithalat yapma potansiyeline sahip, 500 ithalatçı firmanın Alım Heyetleri B2B Eşleştirme Programı'na katıldı" dedi.

"BU FUAR EDT TEDARİKÇİLERİ SEKTÖRÜNÜ İHRACAT İLE TANIŞTIRACAK"

Bu sene gıda, ambalaj ve ev dışı tüketim (EDT) sektörlerinin tek çatı altında birleşmesinin çok büyük bir güç birliği oluşturduğunu vurgulayan Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği Başkanı Melih Şahinöz, "Hep beraber bu çıtayı en yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. EDT Tedarikçiliği sektörü, dünyanın her tarafında lokal bir iş. Bu sene bu fuar ile Türkiye'de bir ilke imza atarak Ev Dışı Tüketim Tedarikçiliği sektörünü ihracat ile tanıştıracak. Bu güç birliğinden hem sektör hem de ülkemiz için önemli fırsatlar çıkaracağımıza inanıyorum. Ev Dışı Tüketim pazarı ABD'de 2.3 Trilyon TL ile Türkiye'nin 57 katı, Avrupa'da ise 1.7 Trilyon TL ile Türkiye'nin 42 katı büyüklüğünde. Ipsos ile beraber gerçekleştirdiğimiz Foodservice Monitor araştırmasıyla, Türkiye Ev Dışı Tüketim (EDT) pazarı, 2016 yılında küçülerek 40 – 45 Milyar TL olarak gerçekleşmişti" diye konuştu.

Türkiye'de ilk defa gıda, paketleme, ambalaj ve ev dışı tüketim sektörlerinin aynı tarihte, aynı çatı altında toplandığına dikkat çeken CNR Holding Genel Koordinatörü Cem ŞENEL, şunları söyledi: "CNR Food İstanbul, Ev Dışı Tüketim Ürünleri ve Tedarikçileri Buluşması ile CNR Ambalaj fuarlarıyla İstanbul'da sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Dünya gıda kralları ile otel ve restoran yetkililerinin Türkiye'nin en önemli markaları ile buluşacağı bu dev organizasyonu, CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği ile birlikte organize ettik. Toplam 80 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek olan üç sektörün tek platformunu 65 bin profesyonelin ziyaret etmesini bekliyoruz."

ULUSLARARASI VE YERLİ ŞEFLERDEN YEMEK ŞOVLAR

Dört gün sürecek fuarda, ABD, Peru, Belçika, Hindistan'ın yanı sıra aralarında Vedat Başaran'ın da bulunduğu Türkiye'nin dört bir yanından ünlü şefler birbirinden özel lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunacaklar. Gelenekselleşen EDT yarışmaları "Mutfağın Yıldızları Türkiye'nin Yarışmalarında", Türkiye'nin uluslararası şefleri her yıl olduğu gibi Mutfağın Yıldızları'nı seçecek. Fuarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunum hazırlayan Florian Belgard'ın 140 derecede kaynatılmış şeker ile yapacağı "Candy Man" şovuna da ilgi büyük olacak. Dünya lezzetlerinin buluşacağı yemek şovların yanı sıra fuar kapsamında düzenlenecek seminerlerde, Türkiye'de yeterince bilinmeyen dünyanın en sağlıklı gıdalarından helal gıda konusunda karşılaşılan problemler ve çözümlerine kadar pek çok konu masaya yatırılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3 Sektör Bir Araya Geldi Güçlü Sinerji Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.


Advertisement