3 Sezonda Süper Lig'den 3.lige Düşen Erciyesspor Sefilleri Oynuyor - Son Dakika
Güncel

3 Sezonda Süper Lig'den 3.lige Düşen Erciyesspor Sefilleri Oynuyor

Oktay ENSARİ-İlyas KAPLAN-DHA Bir zamanlar büyüklere kafa tutuyordu şimdi otobüse alacak mazot parası yok deplasmana gidemiyorReal Madrid'den transfer yapıyordu şimdi kulübün kapısına kilit vurulma tehlikesi yaşıyorOktay ENSARİ- İlyas KAPLAN/KAYSERİ -BİR zamanlar Avrupa Kupalarında, Süper ligde...

18.09.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oktay ENSARİ-İlyas KAPLAN- DHA Bir zamanlar büyüklere kafa tutuyordu şimdi otobüse alacak mazot parası yok deplasmana gidemiyor

Real Madrid'den transfer yapıyordu şimdi kulübün kapısına kilit vurulma tehlikesi yaşıyor

Oktay ENSARİ- İlyas KAPLAN/KAYSERİ -BİR zamanlar Avrupa Kupalarında, Süper ligde ve Türkiye Kupasında önemli başarılara imza atan, 3 sezondur üst üste inişe geçerek 3.lige kadar düşen 85 yıllık Kayseri Erciyesspor, adeta sefilleri oynuyor. Kayseri'nin spordaki üvey evladı konumunu yaşayan mavi-siyahlılar, Türkiye Kupasında Van deplasmanında sahaya çıkamamanın ve hükmen yenik sayılmanın üzüntüsünü ve ezikliğini yaşıyor. Kulübü mahkeme kanalıyla kayyumdan aldıklarını söyleyen başkan vekili Yaşar Çalışır "Bir kuruş gelirimiz yok. Tüm gelirlerimiz temlikli. Cebimden harcamakdan bıktım, usandım. 4 Ekim'de genel kurula gideceğiz" diyor.

NEREDEN NEREYE ?

Yıllarca Kayserispor'a birbirinden kıymetli oyuncular ve isim hakkını veren, Real Madrid gibi dünya devi takımdan Drente gibi oyunculara bile forma giydiren Erciyesspor'un hızlı düşüşü, Ziya Eren'in kulüp başkanlığını bırakmasının ardından geldi. 2014-2015 sezonunda süper ligden,2015-16 sezonunda 1.ligden, 2016-17 sezonunda 2.ligden parasız ve sahipsizlik yüzünden inişe geçen Erciyesspor 2017-18 sezonunda ise 3.lig kırmızı grupta mücadele veriyor.

OTOBÜSÜN MAZOTU YOK,MUTFAKTA TENCERE KAYNAMIYOR

Üst üste yapılan genel kurullarda yönetimler oluşmadığı için mahkeme kararıyla kayyuma devredilen, mavi-siyahlı kulübün gelirlerinin tümü temlikli. Erciyesspor'un mutfağında kazan kaynamıyor. Yaş ortalaması 18 olan ve alt yapıdan profesyonel yapılan futbolcular antrenmanlara kendi cep harçlıklarıyla geliyor. Trafik sigortası biten kulüp otobüsünün mazotu yok. Erciyesspor 3.lig 2.grupta bu sezon şimdiye kadar oynadığı Rize Pazarspor ve Ankara Demirspor lig maçlarını 1-0'lık skorla, Türkiye Kupasının ilk karşılaşmasını ise, Nevşehirspor'a 4-1 yenilerek kapattı. Erciyesspor kafilesi, parasızlıktan Van Belediyespor ile yapacağı deplasman maçına gidemeyip, hükmen yenik sayıldı.

"VAN'A GİDEMEYİŞİMİZ KOSKOCA BİR KENTİN AYIBI"

4 Ekim'de olağanüstü genel kurula götüreceklerini açıklayan, borçlar için bindiği otomobili bile satmayı düşündüğünü söyleyen Kulüp başkan vekili Yaşar Çalışır, bir dokun bin ah işit örneği, içinde bulundukları duruma adeta isyan ediyor. Yokluklar içindeki Erciyesspor'a kentin yöneticilerinin destek sözleri nedeniyle geldiklerini söylüyor. Tamamını nüfus cüzdanlarının doğum hanesinde "Kayseri" yazan bir avuç genç futbolcu ve yine tümü Kayserili özverili teknik kadro ile ayakta kalma mücadelesi verdiklerini belirten Yaşar Çalışır, içinde bulundukları durumu ve yaşadıklarına isyan ederek, şunları söylüyor:

KAYSERİLİ BİR AVUÇ GENÇLE MÜCADALE EDİYORUZ

"Kulübümüzü 3 yıl önce eski başkan Ziya Eren 18 milyon TL alacaklarına karşılık temlik göstererek, terk etti. Kulübümüzün şu andaki tüm gelirleri temliğe kesiliyor. Valilik bize yardım için belediyeleri gösterdi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ise mali konuda bizi yalnız bıraktı. Kayyumdan aldığımız takımı başkan Saffet Külahçı'da terk etti. Başkan vekili olarak imza yetkisini alıp, şu ana kadar cebimden 800 bin TL'ye yakın harcama yaptım. Futbolculara asgari ücret gibi cüzi transfer parası ödedim. Teknik kadromuzu yeniden dizip, onlara da bir miktar avans verdim. Kulüp otobüsünün mazotu yok. Tesislerin elektriği kesik. Çocuklar antrenmana kendi cep harçlıklarıyla otobüsle gelip gidiyor. Evleri yakın olanları biz getirip götürüyoruz. Allahtan personelimiz maaşlarını Melikgazi Belediyesinden alıyor.Oyuncularımızın sağlık kontrollerini ve lisans masraflarını Kayserispor Başkanı Erol Bedir karşıladı. Hepsi Kayserili olan çocuklar ve teknik kadro ile elde kalan bir avuç yönetici olarak artık dayanacak halimiz ve gücümüz kalmadı. Günlerce şehrin yöneticilerinin kapılarını aşındırmamıza rağmen para bulamayınca Van Belediyespor ile oynayacağımız Türkiye Kupası maçına gidemedik. Bu ayıp bizim değil, koskoca bir kentin ayıbıdır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Sezonda Süper Lig'den 3.lige Düşen Erciyesspor Sefilleri Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor
    14:39 İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir marketin deposunda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle çıkan dumanlar kentin birçok noktasından görülebiliyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi ve ekiplerin alevlere müdahalesi devam ediyor.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu
    14:39 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin olduğunu açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyenlere de çağrıda bulunarak, 'Pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.

  • Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası
    14:39 Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası

    İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredi anlaşmasında tarım alanında 2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verilmesi şartının da yer aldığını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Tarım Bakanı'na sorduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, sosyal medya hesabından ilgili anlaşmaya dair belgeleri paylaştı.

  • Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi
    14:38 Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi

    Samsun'da yürütülen Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü personeli tarafından İlkadım ilçesindeki özel bir okulda etkinlik gerçekleştirildi. Programda, meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, teknoloji bağımlılığı ve akran zorbalığı gibi konular 160 öğrenciye anlatıldı. Etkinlikle öğrencilerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilinçlenmeleri hedeflendi ve etkinliğin ilerleyen dönemlerde devam edeceği belirtildi.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi
    14:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi

    UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Latin Amerika Bölge Teşkilatı (FLACMA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Latin Amerika belediyelerine hitap etti ve daha adil ve sürdürülebilir şehirler inşa etme vizyonunu paylaştı.

  • Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi
    14:35 Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi

    Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, hafta sonu oynayacakları Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini belirtti. Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu ve zorlu bir karşılaşma beklediklerini ifade etti. Ayrıca, takımın ligde kalma mücadelesine devam edeceklerini ve sözleşme konusunun şu anda odaklarında olmadığını söyledi.


Advertisement