3. Sivrihisar Akbaş Çoban Köpekleri Festivali - Son Dakika
Yerel

3. Sivrihisar Akbaş Çoban Köpekleri Festivali

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesinde 3

01.06.2010 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde 3. Sivrihisar Akbaş Çoban Köpekleri Festivali düzenlendi.

Akbaş Çiftliği'ndeki etkinliği Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sivrihisar Akbaş Çoban Köpeği Irkını Araştırma Koruma Geliştirme Tanıtma ve Yaygınlaştırma Derneği organize etti.

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Tepeli, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Atasoy ve araştırmacı-yazar Doğan Kartay, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Sivrihisar Tesisleri'nde 'Akbaş Çoban Köpekleri' konulu konferans verdi.

Konferansa, Türkiye'de görev yaptığı sırada Akbaş köpeğini tanıyan ve ABD'ye götürüp kurduğu çiftlikte üretim yapan eski askeri ateşe David Nelson'un eşi Judy Nelson da katıldı. Kaymakam Hüseyin Çakırtaş, Nelson'a plaket verildi.

Nelson, eşinin Türkiye'de askeri ataşe olarak görev yaptığı yıllarda Sivrihisar Balıkdamı'ndan aldığı birer dişi ve erkek Akbaş köpeğini ABD'ye götürdüğünü belirterek, 'Eşim ABD'de çiftlik kurdu. Bugün ABD'de yaklaşık 3 bin 500 Akbaş köpeği var' dedi.

ABD'deki Akbaş Çoban Köpeği Dernek Başkanı Tamara Taylor da ABD'de halen Akbaş çoban köpeği üretildiğini bildirdi. Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan, Tamara Taylor'a plaket verdi.

Bu arada etkinlik kapsamında yarışma düzenlendi. Eskişehir ve çevre illerden getirilen yaklaşık 100 Akbaş köpek saf kan ırkları, bakımları ve büyüklükleri göz önünde bulundurularak incelendi. Jüri üyeleri, 5 ayrı kategorideki yarışmada dereceye giren Akbaş köpeklerin sahiplerine ödül verdi. Etkinliğe, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Belediye Başkanı Fikret Arslan, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Yarbay Ahmet Solak, Eskişehir Tarım İl Müdürü Mevlüt Gümüş ve Sivrihisar Akbaş Çoban Köpeği Irkını Araştırma Koruma Geliştirme Tanıtma ve Yaygınlaştırma Derneği Başkanı Erhan Ulutürk, TİGEM Karacabey İşletme Müdürü Ahmet Çıra, Kangal Derneği Başkanı Onur Kanlı da katıldı.

(AY-CY-TAR-ZBD) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Sivrihisar Akbaş Çoban Köpekleri Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement