3. Turizm Şurası - Son Dakika
Güncel

3. Turizm Şurası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezinin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok farklı, çok modern bir mimariyle inşallah pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım ve bu lansmanını yapmak suretiyle de 2019'un sonuna kadar inşallah orada...

01.11.2017 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezinin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok farklı, çok modern bir mimariyle inşallah pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım ve bu lansmanını yapmak suretiyle de 2019'un sonuna kadar inşallah orada biz bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırmış olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Turizm Şurası'na katıldı.

Şuradaki konuşmasında ekonominin diğer alanlarıyla birlikte turizmin de ülkeler arasındaki ilişkilerde gerektiğinde bir silah olarak kullanılabildiğini belirten Erdoğan, bunun son birkaç yıldır dünyanın değişik yerlerinde görülebildiğini ifade etti.

Türkiye'nin son birkaç yıldır güvenlik sorunlarının yanında ekonomik saldırılara da maruz kaldığına işaret eden Erdoğan, "Kredi derecelendirme kuruluşlarının tamamen siyasi ve art niyetli notlarını artık kimse de ciddiye almıyor. Hep söyledim 'Yapılan açıklama siyasidir.' Nitekim bakıyorsunuz aradan birkaç ay geçiyor, siyasi olduğunu görüyoruz. Onun için biz işimize bakacağız, yolumuza devam edeceğiz. Türkiye güçlü bir ülke ve güçlenerek de yoluna devam ediyor." diye konuştu.

"Yalanların en büyük panzehiri hakikatlerdir"

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarının giderek ciddiyetini kaybettiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Ülkemizi ziyaret eden insanlar burada gördükleri manzara ile kendi devletlerinin uyarılarını, medya kuruluşlarının yayınlarını yan yana getirdiğinde gerçeği çabucak kavrayıveriyorlar. Tabii bu durum bizim hem kurumsal düzeydeki tanıtım çalışmalarımızı hem de fert fert üzerimize düşen sorumlulukları ortadan kaldırmıyor. Hep söylediğim gibi, yalanların en büyük panzehiri hakikatlerdir, onun için biz hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Biz tüm dünyaya hakikatleri ifade etmenin, göstermenin, anlatmanın gayreti içinde olacağız. Ülkemiz dışında yaşayan ve sayıları 6 milyonu aşan vatandaşımızın her birini gönüllü turizm elçimiz olarak kabul ediyorum. Buna, ülkemizi ziyaretlerinde duyduğu memnuniyetle fahri vatandaşlarımız haline gelen dostlarımızı da eklediğimizde karşımıza devasa bir tanıtım ordusu çıkıyor."

Avrupa'daki vatandaşlara yönelik geçen yıl başlattıkları "Komşunu da al tatile gel" kampanyasının devam ettiğini belirten Erdoğan, " Almanya'daki seçim sürecinde aleyhimizde yürütülen tüm kampanyalara rağmen bu ülkeden gelen turist sayısının yılın ilk 8 ayında 2,5 milyonu geçmesi, kampanyamızın başarılı olduğuna işaret ediyor. Rus turistlerin sayısı da 3,5 milyona yaklaştığına göre oradaki sorunlar da çözüldü demektir." dedi.

Körfez ülkelerinin Türkiye'nin tabii ve en büyük turizm pazarı haline geldiğini söyleyen Erdoğan, "Yeni dönemde mevcut pazarları geliştirmenin yanında yılda 120 milyon turistin dünyaya dağıldığı Çin başta olmak üzere Hindistan, Malezya, Endonezya, Japonya, Güney Kore, Güney Amerika ülkeleri gibi yeni alanlara ağırlık vermeliyiz. Bu pazar çeşitliliğini sağladığımızda bölgemizdeki siyasi sorunların turizm sektörüne etkisini asgari düzeye indirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Turizm Şurasında bu konuların enine boyuna tartışılacağını ve bu vesileyle bir de müjde vermek istediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Burası malum Ankara'daki bizim yarı opera binası diyebileceğimiz bir kongre merkezimiz, 2 bin kişilik. Şimdi İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezinin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok farklı, çok modern bir mimariyle, inşallah pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım ve bu lansmanını yapmak suretiyle de 2019'un sonuna kadar inşallah orada biz bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırmış olacağız. Gerçekten proje çok çok güzel ve muhteva itibarıyla bugünkü mevcut projeyle mukayese edilemeyecek derecede zengin, birçok ihtiyaca cevap verecek çok amaçlı ve İstanbul'daki bizim turizm faaliyetlerinde de hakikaten Türkiye'nin bu alandaki gücünü ortaya koyabilecek bir imkan, bir zemin hazırlıyoruz. 2019 sonuna kadar da inşallah onu bitirecek, belki de 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz. İstanbul'umuza, ülkemize şimdiden hayırlı olsun diyoruz."

Erdoğan, başarılı geçmesini temenni ettiği şuranın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, şura için özel hazırlatılan pulu imzaladı. Bakan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a resim dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülen Selahattin Kara'nın bir eserini takdim etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement