3. Türkiye İş Ahlakı Zirvesi - Ayhan Karahan Açıklamalar (2) - Son Dakika
Güncel

3. Türkiye İş Ahlakı Zirvesi - Ayhan Karahan Açıklamalar (2)

Türkiye İş Ahlakı Zirvesi Düzenleme Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, kamu yönetiminde ahlaki davranışların yaygınlaşması için adalet, şeffaflık ve hesap verilebilirlik gibi değerlere dair kültürel altyapı ve kurum kültürünün oluşturulmasının acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek,...

03.11.2018 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Ahlakı Zirvesi Düzenleme Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, kamu yönetiminde ahlaki davranışların yaygınlaşması için adalet, şeffaflık ve hesap verilebilirlik gibi değerlere dair kültürel altyapı ve kurum kültürünün oluşturulmasının acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ülkemizde son dönemde yaptığımız yönetim sistemi tercihi ile yeni bir alana doğru gitmeye başladık. Önemli bir tercihte bulunduk. Ülkemizdeki bu yönetim sistemine geçişin kamuda iş ahlakı altyapısı oluşturmak için önemli bir imkan doğuracağını düşünüyor ve umut ediyoruz." dedi.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde "Kamuda İş Ahlakı" temasıyla düzenlenen "Türkiye İş Ahlakı Zirvesi"nin 3'üncüsü başladı.

AA muhabirine konuşan İGİAD Başkanı Ayhan Karahan da, zirveyle ilgili bilgi verdi. Karahan, şunları anlattı:

"İGİAD olarak 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz zirvenin, birincisinin konusu eğitim, ikincisi üretimde iş ahlakıydı, bugünkü zirvemizin teması ise kamuda iş ahlakı. Biz hayatı bir bütün olarak düşünüyoruz, birlikte hayatı paylaşıyoruz. Hayatı özel ve kamu sektörü olarak ayırmıyoruz. Birbirine geçişgenli irtibat içerinde olan bir süreci birlikte yaşıyoruz. Kamudaki uygulamaların toplumu ne derece etkilediği toplumda barışık bir hizmet sürecinin olup olmadığı ancak bu zirvelerle ortaya koymaya çalışıyoruz. Kamudaki iş ahlakı eksikliğinin daha çok tavandansa tabandan kaynaklandığını yapmış olduğumuz araştırmalarda gözlemliyoruz. Her işi öncesinde tabandan başlayarak yukarıya doğru düzeltmemiz gerekmektedir. Zirvemizin 1. ve 2. oturumunda özellikle iş ahlakı uygulamalarında 'kamuda ne tür tedbirler alınmalıdır, uygulamalar ne şekilde olmalıdır, altyapı eksikleri nelerdir?, bunun örnekleri nasıl gerçekleşiyor.' Bu konuları akademisyerimiz değerlendirip çözüm önerisi olarak toplumun önüne çıkaracaklardır."

-Zirve

Zirve, Türkiye'de "İş Ahlakı'nı kamuoyunun, devlet kurum ve kuruluşlarının, iş dünyasının ve STK'ların gündemine taşımayı amaçlıyor. İş ahlakında iyi uygulama örneklerini ortaya çıkarmak ve kamuoyunun gündemine taşımanın da hedeflendiği zirvede, iş ahlakı eğitimi konusunda eğitim-öğretim kurumları, meslek örgütleri ve iş dünyasında duyarlılık oluşturmak ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak, üniversiteler, meslek kuruluşları ve iş dünyasının iş ahlakı uygulamaları alanında teorik ve pratik ortak çalışmalar yapmasına zemin oluşturmak da amaçları arasında yer alıyor.

3. Türkiye İş Ahlakı Zirvesi - Ayhan Karahan Açıklamalar (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Türkiye İş Ahlakı Zirvesi - Ayhan Karahan Açıklamalar (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement