3. Uluslararası Azizler Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

3. Uluslararası Azizler Sempozyumu

3. Uluslararası Azizler Sempozyumu

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye ile Yunanistan arasında ara sıra anlaşmazlıklar yaşanabildiğini belirterek, "Fakat biz biliyoruz ve tecrübemizden hepimiz biliyoruz ki aynı aile içinde arada sırada problem çıkabilir.

08.05.2017 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye ile Yunanistan arasında ara sıra anlaşmazlıklar yaşanabildiğini belirterek, "Fakat biz biliyoruz ve tecrübemizden hepimiz biliyoruz ki aynı aile içinde arada sırada problem çıkabilir. Fakat bu demek değil ki sevgi eksik oluyor, anlayış kalmıyor, yine bu problemler aşılınca yine sevgi ve beraberlik aynı çatı altında, Ege Denizi'nin iki yakası arasında bu ilişkiler, bu dostluk ve beraberlik inşaa edilecek, yerleşecek, tekrarlanacak." dedi.

Bartholomeos, İzmir Ortodoks cemaati tarafından Selçuk ilçesinde düzenlenen 3. Uluslararası Azizler Sempozyumu'nun kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, 10-15 gün sonra bir konferans için İstanbul'a gelecek Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'un, büyük bir ihtimalle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geleceğini söyledi.

Olası bir buluşmanın önemli bir fırsat olacağını kaydeden Bartholomeos, şöyle konuştu:

"İki devlet başkanı bir kere daha buluşup, önümüzdeki yıllarda yapılacak, başarılacak adımları ve samimi ilişkileri geliştirmek için konuşacaklar, eminim ki anlaşacaklar. Bir hakikattir ki arada sırada iki ülke arasında anlaşmazlıklar oluyor fakat biz biliyoruz ve tecrübemizden hepimiz biliyoruz ki aynı aile içinde arada sırada problem çıkabilir. Fakat bu demek değil ki sevgi eksik oluyor, anlayış kalmıyor, yine bu problemler aşılınca yine sevgi ve beraberlik aynı çatı altında, Ege Denizi'nin iki yakası arasında bu ilişkiler, bu dostluk ve beraberlik inşaa edilecek, yerleşecek, tekrarlanacak. Bizim duamız, temennimiz budur."

Bartholomeos, sempozyumun düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ise ülkelerin birlikteliği ve kardeşliğinin her zaman sürmesini diledi. Her inananın, inancını özgür bir şekilde dünyanın neresinde olursa olsun yerine getirme hakkı olduğunun vurgulayan Bakıcı, "3. Uluslararası Azizler Sempozyumu'nun kapanış toplantısının Selçuk'ta yapılması bizi mutlu etmiştir. Bu topraklarda her zaman yeriniz olacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eritre Episkoposu Kyrillos tarafından Fener Rum Patriği Bartholomeos'a sempozyumunun anısına hediye verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Uluslararası Azizler Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement