3. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Sergisi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

3. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Sergisi Açıldı

3. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Sergisi Açıldı

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür sergisi Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk'un da katılımıyla açıldı.

13.09.2013 19:59  Güncelleme: 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür sergisi Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk'un da katılımıyla açıldı.

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'na bu yıl 44 ülkeden 332 karikatürist 744 eserle katıldı.

Yarışmada ilk sırayı Türkiye'den karikatürist Oktay Bingöl, ikinciliği Polonya'dan Pawel Kuczynkı, üçüncülüğü ise Türkiye'den Ali Selçuk kazandı.

Dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen karikatürlerden oluşan sergi Hacı Ali Ağa Konağında açıldı.

Serginin açılışında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ekonomik açıdan olmasa da ulaştığı ülke sayısı ve uzaklık bakımından Türkiye'nin en büyük karikatür yarışmasını düzenlediklerini belirterek, "Mütevazi bir ilçede karikatür sanatına önemli bir destek ve soluk veriyoruz. Yarışmamız Türkiye'nin en prestijli yarışmalarından biri" dedi.

Serginin onur konuğu Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk ise eşinin karikatürde sınırları olmayan bir dünya düşlediğine işaret ederek, "Karikatürün evrensel lisanını olağanüstü çizgileriyle yakalayarak, bunu gerçekleştirdi. Turhan şimdi ve her zaman aramızda olacak" diye konuştu.

Serginin açılışı CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ruhan Selçuk, Karikatürist Kamil Masaracı tarafından yapıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 3. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement