3'üncü Tak Kampı Kartal'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

3'üncü Tak Kampı Kartal'da Gerçekleştirildi

Tasarım Araştırma Katılım’ın (TAK) 3’üncü kamp etkinliği Kartal Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda gerçekleştirildi.

04.06.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tasarım Araştırma Katılım'ın (TAK) 3'üncü kamp etkinliği Kartal Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda gerçekleştirildi. Katılımcılar, '20 Mahalle 1 Kartal' projesi üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Kartal'ın sorunlarına yanıt arama amacıyla Kartal Belediyesi tarafından  kurulan Tasarım Araştırma Katılım'ın (TAK) 3'üncü kamp etkinliği gerçekleşti. Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda gerçekleşen etkinliğe Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Her yıl bir defa düzenlenen kamp programında katılımcılar mahalle eylem planı kapsamındaki '20 mahalle 1 Kartal' projesini tartıştı. TAK üyeleri katılımcılara gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Programın devamında düzenlenen Mahalle Eylem Planı çalıştayında ise ilçede yaşanan sorunlar geniş kapsamda tartışılarak çözüm önerileri sunuldu.

Öte yandan yaklaşık 3 aydır ilçedeki 20 mahallede yaşanan sorunlar hakkında bilgi toplanmasından sonra oluşturulan Mahalle Eylem Planı projesinde sona doğru yaklaşıldığı öğrenildi. TAK tarafından oluşturulan Mahalle Eylem Planı'nda ilçedeki sorunlar 20 mahalle muhtarı ile tartışılacağı ve projenin devamında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün, TAK'ın mahalle muhtarları ile birlikte oluşturduğu Mahalle Eylem Planı'nı kamuoyunun gündemine tartışacağı belirtildi.

20 MAHALLENİN SORUNLARI BELİRLENDİ

TAK Kartal'ın kurucu ortağı Faruk Göksu burada yaptığı konuşmada kuruluşun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Göksu, amaçlarının Kartal Belediyesi ile ilçede yaşayan vatandaşlar ile sorunların çözümüne dair köprü kurmak olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmaları şu sözlerle özetledi: "Bu kamplara Kartal'da yaşayan gençler, yaşlılar yani herkes katılıyor. Bu ortamda 2016 programını konuşuyoruz. 2016 programı çerçevesinde mahalle eylem planlarını ele aldık. 3 aydır bu hazırlığı yapıyoruz. Bu hazırladığımız kampta mahalle eylem planlarının içeriğini tartışıyoruz. Mahalleli ile buraya katılan gençler ile birlikte bu çerçevenin içini bir kez daha dolduracağız. Bunu 2 hafta sonra 20 mahalle muhtarıyla tartışmaya açacağız. Bu şu anlama geliyor; 3 aydır tüm mahalleri dolaştık tüm mahallerde yaşayanlardan sorunları beklentileri aldık. Bunları bir sistematik içerisinde bir eylem planına dönüştürdük. Artık sona doğru geldik. 2 hafta sonra mahalle muhtarlarına sunduktan sonra sayın Başkan bu mahalle eylem planını kamuoyuyla tartışacak umuyoruz beklentimiz şu Kartal Belediye yönetimi ile hazırlanmış olan mahalle eylem planı arasında bir köprü kurulur." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3'üncü Tak Kampı Kartal'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement