3 Üniversitenin Cumhurbaşkanına Sunulacak Rektör Adayları Belirlendi - Son Dakika
Güncel

3 Üniversitenin Cumhurbaşkanına Sunulacak Rektör Adayları Belirlendi

3 Üniversitenin Cumhurbaşkanına Sunulacak Rektör Adayları Belirlendi

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) 2014 yılının 1. toplantısını yaptı.

17.01.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) 2014 yılının 1. toplantısını yaptı. Toplantıda eğitim ve mevzuat komisyonları raporlarının yanı sıra diğer gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda 3 üniversitenin rektör adayları arasından Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak isimler belirlendi.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yapılan seçimle rektör adayı olarak belirlenen 6 aday YÖK'e sunuldu. YÖK de 6 aday arasından, Abant İzzet Baysal Üniversitesi için sırayla Prof.Dr. Hayri Coşkun, Prof.Dr. Cabir Terzioğlu ve Prof.Dr. Nimet Kabakuş isimlerinin Cumhurbaşkanlığı Makamına bildirilmesine karar verdi.

YÖK ayrıca Kırıkkale Üniversitesi'nde yapılan seçimle rektör adayı olarak belirlenen 6 aday arasından, Yükseköğretim Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucuna göre, Prof.Dr. Ekrem Yıldız, Prof.Dr. Ekrem Yıldız ve Prof.Dr. Mahmut Özdemir'in Cumhurbaşkanlığı Makamına bildirilmesini kararlaştırdı.

YÖK, Türk - Alman Üniversitesinde yapılan seçimle belirlenen 6 aday arasından da Prof.Dr. Halil Akkanat, Prof.Dr. M.Emin Köktaş ile Prof.Dr. Ahmet Can isimlerinin Cumhurbaşkanlığı Makamına arzına karar verdi.

-VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE AİT 5 FAKÜLTEYE REKTÖR, 3 FAKÜLTEYE DEKAN-

Toplantıda ayrıca 5 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen ve olumlu görüş bildirilmesine karar verilen dekanların isimleri ise şöyle:

"Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Prof. Dr. Erol Rifat Sayın, Fatih Üniversitesi Prof.Dr. Şerif Ali Tekalan, Gedik Üniversitesi Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Haliç Üniversitesi Prof. Dr. Remzi Çetin, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Prof. Dr. Abdullah Atalar."

3 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen ve olumlu görüş bildirilmesine karar verilen dekanların isimleri ise şu şekilde belirtildi:

"İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Bilsen Sirmen, İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Hüseyin Arslan ile Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof.Dr. Süleyman Özen."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 3 Üniversitenin Cumhurbaşkanına Sunulacak Rektör Adayları Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement