3. Vala Gedik Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

3. Vala Gedik Ödülleri Sahiplerini Buldu

3. Vala Gedik Ödülleri Sahiplerini Buldu

İSTANBUL Gedik Üniversitesi tarafından engelli bireylerin topluma katılımına ve yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik katkıda bulunan kişi ve kurumlara verilen Vala Gedik Ödülleri sahiplerini buldu.

14.06.2017 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Gedik Üniversitesi tarafından engelli bireylerin topluma katılımına ve yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik katkıda bulunan kişi ve kurumlara verilen Vala Gedik Ödülleri sahiplerini buldu.

Bir toplum gönüllüsü olan Vala Gedik anısına bu yıl üçüncü kez düzenlenen ödül töreninin mottosu "Farklıyız ama eşitiz, birlikte daha güçlüyüz" oldu.

Ödül töreni öncesinde DHA'ya konuşan İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik, 3 yıldır annesi Vala Gedik adına bu ödülü verdiklerini söyledi. Ödüllerin hem özel gereksinimi olan kişilere katkıda bulunanlara hem de üniversitelerinin spor bilimleri fakültesinde sene boyunca başarılı olmuş olan öğrencilere verildiğini dile getiren Gadik, "Ödüllerin her iki tarafı da bizim için çok anlamlı. Bu tip sosyal faaliyetler içinde çokça bulunuyoruz ve bunu kendimize bir görev biliyoruz. Çünkü hepimiz insanız ve eşit haklara sahibiz. Fakat bazılarımız dünyaya gelirken veya daha sonra yaşadığı sıkıntılar sebebiyle farklı olabiliyor. Bizim amacımız o insanları ötekileştirmeden toplum içinde hep beraber yaşamak. Bu bağlamda yaptığımız işi çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Üniversitede bulunan Engelliler Birimi Koordinatörlüğü tarafından engelli öğrencilerin okula uyum sağlamada zorluk çekmemesi amacıyla çalışmalar yapıldığını belirten İstanbul Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilara Özer ise, "Başarıya ulaşmak çok zor. Çalışmak, fedakarlık, inanç, azim, kararlılık gerekiyor. Ama engelli bireylerin başarı elde etmeleri daha zor ve daha önemli.  O nedenle biz bu başarıları ödüllendirmek istedik. Böylelikle toplumda engelli algısına da olumlu katkı yapmayı amaçladık. Çünkü toplumda genel olarak engelli bireyler yardım edilecek kişiler olarak görülüyor. Ama ödül alanlara baktığımızda görüyoruz ki o kişiler verdikleri hizmetlerle diğer engelli bireylerin yaşam kalitelerini artıran, onları hizmetlere erişebilir hale getiren çalışmalar yapmışlar" ifadelerinde bulundu.

İstanbul Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirilen ve iki bölümden oluşan tören iş, sanat ve medya dünyasından isimleri, başarılı öğrenciler ve engelli bireylerle bir araya getirdi. Törenin ilk bölümünde ulusal ve uluslararası yarışmalarda hem İstanbul Gedik Üniversitesi'ni hem de Türkiye'yi başarıyla temsil ederek önemli dereceler kazanmış öğrencilere ödülleri verildi. İkinci kısımda ise sporculuğun ötesinde, sosyal sorumluluk projesi, fark yaratan proje, sanat/sanat olayı, medya ve Vala Gedik Özel Ödülü olmak üzere 6 kategoride toplam 15 ödül sahiplerini buldu.

Gecede ödül alan isimler şöyle:

Sporculuğun Ötesinde: Paralimpik Okçu Gizem Girişmen ve Paralimpik Atıcı Korhan Yamaç

Sanatçı ve Sanat: Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu, Rabia Aytek, Selahattin Genli

Fark Yaratan Proje: Atölye 21; Tomurcuk Kültür Dayanışma ve İşletme Kooperatifi Başkanlığı

Medya: Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ayşegül Domaniç Yelçe, TRT Engelsiz Spor programı yapımcısı ve sunucusu Cem Çınar ve Habertürk Burası Haftasonu programı sunucusu Oylum Talu

Sosyal Sorumluluk Projesi: Turkcell, Engelsiz Eğitim Programı – Hayallere Engel Yok ve Microsoft Türkiye, "Kütüphanem" uygulaması

Vala Gedik Özel Ödülleri: Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun 13 branştaki tüm milli takımlarına verdiği destek için Sadettin Saran, Muratcan Çiçek, Nilgün Çiçek ve Güler Pehlivan

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3. Vala Gedik Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yapılan fidan dağıtımının, bitkisel üretimi artırmayı hedeflediğini belirtti. Proje kapsamında düşük gelirli, küçük ölçekli, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticilerin öncelikli olarak faydalandığı ifade edildi.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement