3 Yıl Önceki Görüntüden Yeri Tespit Edilen Terörist İnini Jetler Yerle Bir Etti - Son Dakika
Güncel

3 Yıl Önceki Görüntüden Yeri Tespit Edilen Terörist İnini Jetler Yerle Bir Etti

3 Yıl Önceki Görüntüden Yeri Tespit Edilen Terörist İnini Jetler Yerle Bir Etti

TUNCELİ ile Ovacık ilçesi arasındaki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda bulunan mağarada gizlenen, aralarında sözde üst düzey yöneticilerin de bulunduğu PKK ve MLKP'li teröristler, önceki gün Eskişehir ve Malatya'dan havalanan jetler tarafından akıllı mühimmatla vuruldu.

23.12.2018 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ ile Ovacık ilçesi arasındaki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda bulunan mağarada gizlenen, aralarında sözde üst düzey yöneticilerin de bulunduğu PKK ve MLKP'li teröristler, önceki gün Eskişehir ve Malatya'dan havalanan jetler tarafından akıllı mühimmatla vuruldu. Aynı mağarada 'belgesel' adı altında 2015 yılında çekildiği belirtilen ve 2 teröristin, el fenerleriyle yürüdükleri görülen görüntülerden yola çıkan güvenlik güçleri, uzman ekiplerce yapılan teknik çalışma sonucu bu bölgenin konumunu belirledi, krokisini ve iç yerleşim yapısını ortaya çıkardı. Erzincan'dan getirilen yeraltı görüntüleme cihazından elde edilen verilerle, yaklaşık 1 kilometrekarelik alanda çeşitli bölmelere sahip olan mağarada, yer yer 50 metre derinliğine ulaşan dehlizler bulunduğu belirlendi. Jetlerin 9 noktadan vurduğu mağaraya ulaşılması için iş makineleri yol açma çalışması yaparken, mağarada gizlenen 18- 20 kişilik terörist grubunun öldüğü tahmin ediliyor.

Güvenlik güçleri, 2015 yılında 'belgesel' adı altında çekilen ve PKK'lı teröristlerin sözde üst düzey yöneticileri ile örgüt mensuplarının dağdaki hayatını konu alıp, röportajlara yer verildiği videodaki mağaranın, Tunceli ile Ovacık ilçesi arasındaki Munzur Vadisi'nde bulunduğunu tespit etti. 2 teröristin, el fenerleriyle yürüdükleri de görülen bu görüntülerden yola çıkan güvenlik güçleri, uzman ekiplerce yapılan teknik çalışma sonucu mağaranın konumunu belirledi, krokisini ve iç yerleşim yapısını saptadı. Yoğunçam köyü kırsalında olduğu belirlenen mağarada gizlenen, aralarında sözde üst düzey yöneticilerin de bulunduğu PKK ve MLKP'li terörist grubuna yönelik 13 Aralık'ta operasyon başlatıldı.

2015'te çekilen görüntülerle, Erzincan'dan getirilen yeraltı görüntüleme cihazından elde edilen verilerle, yaklaşık 1 kilometrekarelik alanda çeşitli bölmelere sahip oldan mağarada, yer yer 50 metre derinliğine ulaşan dehlizler bulunduğu belirlendi.

4 JET, 9 AKILLI BOMBA ATTI

Çevresi, takviye birliklerle karadan ve havadan kuşatılan, katlı ve yaklaşık 1 kilometrekarelik alana sahip mağaranın, önce girişi patlayıcıyla imha edildi, ardından güvenlik güçlerince kurulan ses sistemiyle teröristlere Türkçe, Kürtçe ve Zazaca, 'Teslim ol' çağrısında bulunuldu. Ancak teröristlerin iki kez kurulan ses sistemine ateş açıp, tahrip etmesinin ardından cuma günü Eskişehir ve Malatya'dan havalanan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 4 jet, mağara ve çevresini, sığınak imha edici özellikteki akıllı mühimmatla 9 atım yaparak vurdu.

18- 20 TERÖRİSTİN ÖLDÜĞÜ TAHMİN EDİLİYOR

Güvenlik birimlerinin 10 gün boyunca mağara içerisinde ses sistemi ve çeşitli teknik araçlarla yaptıkları dinleme sonucunda, 18- 20 kişilik terörist grubunun öldüğü  tahmin ediliyor.

Sarp ve engebeli bölgede bulunan mağaraya iş makineleriyle yol açma çalışması başlatıldı. Mağaraya ulaşılmasının ardından, etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetlerinin çıkarılıp, kimlik tespiti yapılacağı ifade edildi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel de beraberinde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ve İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş ile birlikte operasyon bölgesini ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Vali Sonel, operasyona katılan güvenlik güçlerini tebrik edip, onlarla çay içti.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER

Güvenlik güçleri, videoda yer alan HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen'in de kuzeni olan 'Helin Faraşin' kod adlı Gülistan Önen'i, teröristlerin barındığı mağaranın bulunduğu bölgede Ekim 2015'te düzenledikleri operasyonda öldürerek etkisiz hale getirmişti. Yine videoda röportaj yapan teröristlerden olan, PKK'nın Türkiye'deki sözde 1 numaralı ismi olduğu öne sürülen ve İçişleri Bakanlığı'nca 4 milyon lira ödülle 'kırmızı' kategoride aranan 'Atakan Mahir' kod adlı İbrahim Çoban da Ağustos 2018'de operasyonda öldürülmüştü. Videoda yer alan bir başka terörist olan ve aynı zamanda Tunceli'nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehit eden ve CHP Tunceli 24'üncü dönem Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçıran 'Azad Cüngüş' kod adlı Gürbüz Topçu da Ağustos 2017'de Tunceli'den gittiği Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde yaralı olarak yakalanıp, tutuklanmıştı.

- Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Yıl Önceki Görüntüden Yeri Tespit Edilen Terörist İnini Jetler Yerle Bir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement