3 yıl uzattığı saçlarını peruk yaptırıp kanser hastası genç kıza hediye etti - Son Dakika
Güncel

3 yıl uzattığı saçlarını peruk yaptırıp kanser hastası genç kıza hediye etti

3 yıl uzattığı saçlarını peruk yaptırıp kanser hastası genç kıza hediye etti Adana'da 14 yaşındaki Zeynep, 3 yıl boyunca uzattığı saçlarını kestirip peruk yaptırdı.

01.04.2022 09:59  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 yıl uzattığı saçlarını peruk yaptırıp kanser hastası genç kıza hediye etti

ADANA - Adana'da 14 yaşındaki Zeynep, 3 yıl boyunca uzattığı saçlarını kestirip peruk yaptırdı. Zeynep, peruğu ise hiç tanımadığı 15 yaşındaki lenfoma denilen lenf bezleri kanseri tedavisi gören Hatice Yaren'e hediye etti.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan Durmuş ve Dilek Kara çiftinin 15 yaşındaki kızları Hatice Yaren'e bu yılın Ocak ayında astım rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede lenfoma teşhisi konuldu. Bunun üzerine genç kız ailesiyle birlikte Acıbadem Adana Hastanesi'ne başvurdu. Burada kanser tedavisine başlayan Hatice Yaren'in aldığı kemoterapinin yan etkisi nedeniyle saçları döküldü.

Saçlarını peruk yaptırmak için uzattı

Kanser hastalarının saçlarını kaybetmesine üzülen Zeynep Aynur Akman ise 2019 yılında saçlarını uzatmaya başladı. 3 yıl boyunca saçlarını uzatan genç kız, 6 ay önce saçlarını kestirdi ve bir kanser hastasına bağışlamak için peruk yaptırdı.

Zeynep Aynur, annesi Ece Edil Akman ve babası Tolga Akman'ın aracılığıyla Acıbadem Adana Hastanesi'ne ulaştı ve peruğu hediye etmek istediklerini söyledi. Hastane yönetimi ise 15 yaşında Hatice Yaren isimli hastanın kemoterapi nedeniyle sırasında saçlarını kaybettiğini belirterek, bağış yapması için ailesini hastaneye davet etti. 2 aile hastanede buluştu ve duygusal anların yaşandığı buluşmada Zeynep Aynur, Hatice Yaren'e peruğu hediye etti. Peruğu aldıktan sonra mutluluğu gözlerinden okunan Hatice Yaren, aylar sonra tekrardan saçlarına kavuşmanın mutluluğunu da yaşadı.

"Onları mutlu etmek hoşuma gitti"

Zeynep Aynur Akman, herkesin aynı hassasiyeti gösterebileceğini belirterek, "Ben daha önce bu tip bağışları görmüştüm medyadan. Çok etkilendim. Aklımda kaldı ve ben de bağış yapmak istedim. Zor zamanlarında insanlara yardım ve mutlu edebilmek benim çok hoşuma gitti. 11 yaşımda uzatmaya başladım. 3 yıl boyunca saçlarımı uzattım ve daha sonra kestirerek peruk yaptırdım. Yarenle buluşmamızın haber olmasını bu yüzden kabul ettim. Belki bu haberleri okuyan kişiler etkilenir ve saçlarını bağışlarlar diye düşündüm" diye konuştu.

"Herkesin Zeynep kadar duyarlı olmasını istiyorum"

Peruğu alan Hatice Yaren ise tedavi süreci "12 Ocak 2022 tarihinde bana teşhis kondu. Ben büyük bir tepki vermedim. Bu hastalığı yeneceğimi biliyorum ve inanıyorum. Saçlarım ilk kemoterapiden sonra dökülmeye başladı. Saçlarımı çok seviyordum. Zeynep'in böyle bir davranışta bulunması beni çok mutlu etti. Zeynep bana sadece saçlarımı değil umutlarımı da hediye etti. Herkesin Zeynep kadar duyarlı olmasını istiyorum. Benim gibi birçok peruk bekleyen hasta var. Buradan kamuoyuna seslenmek istiyorum, siz de uzun saçlarınızı kestirmeyi düşünüyorsanız, peruk bağışı yapmayı düşünerek kestirebilirsiniz. Çöpe gitmesin, peruk olsun diyorum. Çünkü benim gibi pek çok hasta için peruk, çok önemli. Hastalar yalnız olmadığını, başka kişilerin de hastaları düşündüğünü hissediyor. Bu da hastaları çok mutlu ediyor, hayata bağlıyor" ifadelerini kullandı.

"Umarım arkadaşlıkları ömür boyu devam eder"

Çocuk Hematolojisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen, "Kanser tedavisinde kemoterapi kullanıyoruz. Ancak kemoterapinin yan etkisi, saçları ve tüyleri döküyor. Kemoterapi tedavisi bittikten bir süre sonra saçlar yeniden çıkıyor. Ama bu süreçte çok iyi biliyoruz ki, saçın kaybı hasta için kemoterapiden bile daha önemli hale geliyor. Hastalarımız bu duygularını bizlerle paylaşıyorlar. Yaren de çok üzülmüştü saçları döküldüğünde. Zeynep ise çok hassas ve duyarlı bir genç kızımız. Bu hastalıktan mustarip yaşıtına gerçekten çok güzel bir davranışta bulundu. Umarım Yaren'de iyileşecek. Samimi ve gerçek bir arkadaşlık için çok güzel ve anlamlı bir başlangıç yaptılar. Zeynep ile arkadaşlıkları ömür boyu devam edecektir diye düşünüyorum" dedi.

"Peruk, Yaren'in motivasyonunu yükseltti"

Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Hatice İlgen Şaşmaz ise Hatice Yaren'in tedavi sürecinin şu anda iyiye gittiğini en yakın zamanda hastalıktan kurtulabileceğini söyledi. Dr. Şaşmaz; "Yaren çok genç bir yaşta kanserle mücadele ediyor, bu çok kolay bir süreç değil. Tıbbi olarak gereken her şey yapılıyor. Fakat tedavi sırasında hastaların moral ve motivasyonlarının yüksek olması, tedavi başarısını da arttırıyor. Zeynep'in bağışladığı saçlar, Yaren'in motivasyonunu yükseltti. Zeynep'i bu duyarlılığı nedeniyle kutluyoruz" dedi.

Hatice Yaren'in annesi Dilek Kara, kızının hastalık sürecinden bahsetti. Kızının saçlarının ilk döküldüğünde çok üzüldüğünden bahseden anne Kara, "Öğretmenleri, arkadaşları ve biz, çok destek olduk kızımıza. Zeynep'in bu davranışı bize bir umut ışığı oldu. Yaren kendisine peruk bağışı yapılacağı haberini aldığında çok heyecanlandı. Ben kızımın gözlerindeki o ışığı gördüğümde çok mutlu oldum. Zeynep'e çok teşekkür ediyoruz. Bütün hastalarımıza umut ışığı olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

3 yıl uzattığı saçlarını peruk yaptırıp kanser hastası genç kıza hediye etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3 yıl uzattığı saçlarını peruk yaptırıp kanser hastası genç kıza hediye etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement