30 Ağustos Coşkusu İzmir'in İlçelerini Sardı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Coşkusu İzmir'in İlçelerini Sardı

30 Ağustos Coşkusu İzmir\'in İlçelerini Sardı

İzmir’in Foça, Menderes, Torbalı, Bergama ve Çeşme ilçelerini 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu sararken, vatandaşlar şanlı zaferin 95. yılını doyasıya kutladı.

30.08.2017 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça, Menderes, Torbalı, Bergama ve Çeşme ilçelerini 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu sararken, vatandaşlar şanlı zaferin 95. yılını doyasıya kutladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle her il ve ilçede olduğu gibi İzmir'de de törenler düzenlendi. Menderes ilçesinde törenler sabah saatlerinde başladı. Çelenklerin sunumuyla başlayan tören, geçit töreniyle son buldu. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 30 Ağustos Zafer Bayramında Menderes'teki vatandaşlara Türk bayrağı hediye etti.

Kutlu zaferin 95'inci yılını kutlayan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Bundan 95 yıl önce aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla Anadolu topraklarının ilelebet şanlı bayrağımızla dalgalanacağının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Çok büyük zaferlerle dolu ulusal tarihimiz, 30 Ağustos'ta kazandığı sonuçla sadece bizim tarihimizde değil, dünya tarihinde de yeni bir akım verecek etki yaratarak önemli bir yer etmiştir. O günden sonra artık 30 Ağustos Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un adı olmuştur. Bu kutlu günün yıl dönümünde biz de vatandaşlarımıza şanlı bayrağımızı hediye etmek istedik. Menderesli hemşehrilerimize asil bayrağımız armağan olsun" dedi.

Foça'da coşku tavan yaptı

Tüm yurtta kutlanan Zafer Bayramının 95. yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Foça'da da törenler düzenlendi. Saat 09.30'da başlayan resmi programın ilk bölümünde Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni yapıldı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı göndere çekildi. Foça Garnizon Komutanlığınca günün anlan ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkan, Foça Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Demirağ, mesajında, "Ulu Önder Atatürk'ün 30 Ağustos Büyük Zaferi için dediği gibi unutulmamalıdır ki; Türkiye Cumhuriyetinin temelleri 30 Ağustos Zaferi ile atıldı. Vatanımızın geleceği bu zaferle özgür günlere kavuştu. Bu sahada akan kanlar, bu semada uçan şehit ruhları, devletimiz ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır. 30 Ağustos Büyük Zaferi, emperyalizme başkaldırıştır. Özgürlük ve demokrasinin mücadelesidir. 30 Ağustos Zaferini, ulu önderimiz, başkomutan Mustafa Kemal'i, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz" şeklinde konuştu.

Torbalı'da da coşku vardı

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Torbalı'da da törenler yapıldı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla tören alanını dolduran vatandaşlar, programları izledi. İlk tören Atatürk Meydanında yapıldı. İlçe protokolünün tam kadro hazır bulunduğu törende İstiklal Marşı okundu ve meydandaki Atatürk anıtına çelenkler bırakıldı. Buradaki törenin ardından Belediye Meydanında Torbalı Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programına geçildi. Torbalı Belediyesi Spor Okullarında eğitim gören yüzlerce çocuk meydanda rengarenk bir görüntü oluştu.

Zafer Bayramının 95. yıl dönümü dolayısıyla Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez bir konuşma yaptı. Anadolu halkının 30 Ağustos 1922'de kendisini tarihten silme teşebbüsüne 'dur' dediğini ifade eden Görmez, "Bizim milletimizin tarihi 30 Ağustos gibi nice şeref levhalarıyla doludur. 26 Ağustos 1071'de kazanılan Malazgirt Savaşıyla Sultan Alparslan önderliğinde Anadolu'ya giren Türkler yüzlerce yıl sonra 30 Ağustos 1922'de kendilerini bu topraklardan atmaya yeltenen emperyalist güçlere ve onların maşalarına 'dur' demiştir. Bu millet Anadolu'da var olduğu sürece onu buradan atmaya çalışacak güçler de daima olacaktır. Bizler de bayrağımıza, vatanımıza be kardeşliğimize aynı kararlılıkla sahip çıkmalıyız" dedi.

Sema Pekdaş: "30 Ağustos Cumhuriyete giden zaferdir"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Mustafa Kemal'in başkomutanlığında 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da başlayan büyük taaruzun, milli mücadelenin taçlandığı, özgürlük ve bağımsızlık destanın yazıldığı gün olduğunu söyledi. 30 Ağustos'un Cumhuriyete giden zafer olduğunu dile getiren Pekdaş, 95 yıl sonrada başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canları pahasına vatanı savunan tüm kahramanları saygı ve minnetle andıklarını belirtti. Pekdaş, "Ağustos 1922 Ulusal Kurtuluş Savaşımız'ın zaferle taçlandığı tarihtir. Bu şanlı gün hem kurtuluşun hem de kuruluşun müjdelendiği gündür. Bu topraklar ilk antiemperyalist mücadeleyi vermiş, aziz bir milletin bizlere emanetidir. Bu zaferin kahramanı Büyük Atatürk'ün adı bugün hala kalplerimizde yaşamaktadır. O'nun dehası, O'nun vatan sevgisi ve planlama başarısıyla emperyalist güçler yenilmiş, Türk milleti O'nun önderliğinde zafere ulaşmıştır" dedi.

Bergama'da kurtuluş coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zafere imza atarak ulusun kaderini değiştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıl dönümü Bergama'da düzenlenen törenle kutlandı. Bergama Şehitliğinde düzenlenen törenler çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törenlere Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Murat Sağlık, Siyasi Parti Temsilcileri, Şehit Yakınları, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri anma töreninin ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Daha sonra Kaymakamlık tören alanına geçildi. Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam eden tören, Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklerle devam etti. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Murat Sağlık, halkı ve tören birliklerini selamlayarak Zafer Bayramını kutladı. 13 Nisan Anadolu Lisesi öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten şiirleri ise programa renk kattı.

Çeşme'de hem karada, hem denizde coşku vardı

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yılı, Çeşme'de resmi törenlerle kutlanırken, karada Çeşme Motosiklet Kulübü üyeleri, denizde de gezi tekneleri törenlere coşku ve renk kattılar. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın makamında kutlamaları kabulünün ardından, Cumhuriyet Meydanında bir resmi tören düzenlendi. Resmi törene Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Önder Bulut, Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Belediye Meclis Üyeleri, Resmi Kurum Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile askerler ve vatandaşlar katıldı.

Çeşme Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Çeşme Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törenin anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova gerçekleştirdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Çeşme Motosiklet Kulübü üyeleri, motorlarını bayraklarla süsleyerek, Çeşme çarşısı girişinden Cumhuriyet Meydanına kadar konvoy düzenledi. Motosiklet kulübü üyelerinin konvoyu, Çeşme esnafı ve halkı tarafından alkışlarla karşılandı. Öte yandan, Çeşme'deki gezi tekneleri de bayraklarla süsledikleri tekneleriyle, marşlar çalarak Çeşme körfezinde bir gösteri yaptılar. Gezi teknelerindeki tatilciler de bayraklarını sallayarak ve marşları hep birlikte söyleyerek 30 Ağustos coşkusuna ortak oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Coşkusu İzmir'in İlçelerini Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement