30 Ağustos Zafer Bayaramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayaramı

Erzurum, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Kars, Tunceli ve Erzincan'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Kars, Tunceli ve Erzincan'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Erzurum'da Havuzbaşı'nda yapılan törene, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından valilikte düzenlenen kabul törenine geçildi.

Daha sonra Hastaneler Caddesi'nde geçit töreni düzenlendi.

Vali Azizoğlu, Korgeneral Öngay ve Belediye Başkanı Sekmen vatandaşları ve tören mangasını selamladı. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının marşları seslendirmesinin ardından tören geçişi yapıldı.

Erzincan

Erzincan'daki törende de belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunumu öncesi 3. Ordu Komutanlığı bando ekibi katılımcılara mini konser verdi.

Törene, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

Daha sonra Erzincan Valiliğinde tebrikler kabul edildi.

Ardahan

Ardahan'da da Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığınca Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

Törene Vali İbrahim Özefe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, gaziler ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Özefe, Tuğgeneral Kaymaz ve Başkan Köksoy valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Kars

Kars Valiliği önündeki törende, Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik binasında devam eden törende, Vali Doğan, Belediye Başkanı Karaçanta, Tuğgeneral İnan ve Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş yetkililerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Vali Doğan burada yaptığı konuşmada, "15 Temmuz ve hem Suriye'de hem Güneydoğu'da devam eden operasyonlar ve şehitler sebebiyle bazı programlar iptal edildi. İnşallah daha güzel, huzurlu, başarılı, refah seviyesi yüksek bir Türkiye olur." dedi.

Türkiye'yi bölmek isteyen iç ve dış güçlerin emellerine ulaşmayacaklarını vurgulayan Doğan, "Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşürmeyecek Türkiye'yi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacak, ezanlarımızı susturamayacak, bu ülkeye diz çöktüremeyecek, bu aziz millete boyunduruk vurduramayacak, ay-yıldızlı al bayrağımız dünya durdukça göklerde dalgalanmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

Doğan ve beraberindekiler daha sonra Garnizon Şehitliğine geçerek, buradaki Şehitlik Müzesi'ni gezdi. Şehit kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bırakan Doğan, şehit aileleriyle sohbet etti. Program, şehitler için okunan dualarla son buldu.

Programa, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül ve beraberindekiler, Kağızman Şehitliği ile Kağızman için milli bir değeri olan kurtuluş mücadelesinin ilk şehidi avcı Mahmut'un mezarını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, şehit avcı Mahmut'un mezarının bakımsız olduğunu gören Üçgül, bu duruma tepki göstererek Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kişi'ye mezarın temizlenmesi ve bayrak asılması talimatını verdi.

Iğdır

Iğdır'da da Belediye Meydanında tören düzenlendi.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, İl Jandarma Komutanı Albay Kahraman Dikmen, 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yapılan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Alpman, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

Tunceli

Tunceli'de de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Vali Osman Kaymak, makamında Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş ile tebrikleri kabul etti.

Törene, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Cantenar, Cumhuriyet Başsavcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Barış Cücen, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emniyet ve askeri personel katıldı.

Ağrı

Ağrı'da ise Abide Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, Vali Musa Işın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, valilikte tebrikleri kabul etti.

Işın ve Ömercikli, daha sonra Dörtyol Meydanı'nda vatandaşları kutladı.

Program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Törene, Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve askerler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayaramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement