30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de coşkuyla kutlandı.

30.08.2014 14:01  Güncelleme: 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de tören düzenlendi.

Sakarya'da Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, daha sonra valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen resmi geçit töreninde konuşan Piyade Kurmay Binbaşı Ahmet Durmaz, 30 Ağustos'un Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, birbirine kenetlenerek süren topyekun bir varoluş mücadelesinin bir sonucu olduğunu söyledi.

30 Ağustos zaferiyle işgalcilere unutulmayacak ders verildiğini aktaran Durmaz, "Türk milleti, işgal güçleri Anadolu'nun sinesinde boğmuş, binlerce yıldır Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür. Bu zafer, her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiş, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kahramanlığının ve gücünün bir eseridir" ifadesini kullandı.

Tören, resmi geçidin ardından tamamlandı.

-Kocaeli

Kocaeli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Doğu Kışla Parkı'nda devam edilen törende, halk oyunları gösterisi sunuldu, şiirler okundu ve geçit yürüyüşü yapıldı.

Bolu

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Öğrencilerin şiir okuduğu etkinlikte, halk oyunu gösterileri yapıldı. Tören, Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından geçit töreni yapılmasıyla sona erdi.

-Düzce

Anıt Park'taki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'le birlikte vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Jandarma Üsteğmen Emrah Ekici, Büyük Taarruz'un tarihi hakkında bilgi verdi.

Kutlamalar, askeri birliklerin geçit töreniyle tamamlandı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement