30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Zonguldak, Kastamonu, Çankırı, Bartın ve Karabük'te, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.

30.08.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Zonguldak, Kastamonu, Çankırı, Bartın ve Karabük'te, törenlerle kutlandı.

Zonguldak Valilik binası önünde başlayan ilk törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gazipaşa Caddesi'nde devam eden törende, Zonguldak Ali Kaban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, askeri araçtan halkı selamladı.

Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu kutlamalar, askeri birlikler, madenciler ve gazilerin yanı sıra araç geçişleriyle sona erdi.

-Kastamonu

Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunumunun ardından, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş'la valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Günaydın, Belediye Başkanı Babaş ve Tuğgeneral Bal, törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.

Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterileriyle devam eden program, resmi geçit töreniyle son buldu.

Törene, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

-Bartın

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Azizoğlu'nun, makamında tebriklerin kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden kutlamalarda, halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

Kutlamalar, resmi geçit töreniyle tamamlandı.

Törene AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Tekin Aktemur,Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Öselmiş ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

-Çankırı

Çankırı'da tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Vahdettin Özcan, makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Belediye meydanında devam eden tören, saygı durus¸unda bulunulması ve I·stiklal Mars¸ı'nın okunmasıyla bas¸ladı. Kutlamalara Vali Özcan, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt ve Belediye Bas¸kanı I·rfan Dinç, vatandaşların bayramını kutladı.

-Karabük

Karabük Yenişehir Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Samit Tokmak, Belediye Başkanı Rafet Vergili, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu sırada CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, Karabük'e yeni atanan Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan'ın internette ki kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında olumsuz paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla tepki gösterdi ve tören alanını terk etti.

Gazetecilerin "Atatürk'e hareket ettiğiniz doğru mu?" sorusuna yanıt veren Milli Eğitim Müdürü Kaplan, "Hayır, kesinlikle hakaret etmedim. Bir haberi okudum ve kendi facebook adresimden paylaştım. Okumak suç ise, ben o suçu işlemeye devam edeceğim. Kişilere hareket etmek, kim olursa olsun hakaret etmek bizim kültürümüzde yoktur. Ben paylaşımda bulunmadım" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, törende kendilerine yer ayrılmayan ve ayakta kalan gazi ve aileleri de duruma tepki göstererek tören alanını terk etti.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Halk oyunları gösterileriyle devam eden kutlamalar, resmi geçit töreniyle sona erdi.

Daha sonra Vali Alimoğlu, Belediye Başkanı Vergili ve Garnizon Komutanı Tokmak, Valilik'te tebrikleri kabul etti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement