30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Türkiye Cumhuriyeti, ya istiklal ya izmihlal tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin neleri başarabileceğinin, onuru için neleri göze alacağının en açık ispatıdır.

29.08.2017 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, " Türkiye Cumhuriyeti, ya istiklal ya izmihlal tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin neleri başarabileceğinin, onuru için neleri göze alacağının en açık ispatıdır." değerlendirmesini yaptı.

Turan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, "30 Ağustos Zaferi, milletimizin gücünü temsiliyet anlamında büyük önem taşımaktadır. 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Başkomutan Meydan Muharebesi'nin bu yıl 95. yıl dönümünü kutluyoruz." ifadesine yer veren Turan, Türkiye için büyük bir zafer olan muharebenin temellerinin 1071 Malazgirt Zaferi ile beraber atıldığını vurguladı.

Sultan Alparslan önderliğinde ordunun Malazgirt'te büyük bir zafer kazandığını hatırlatan Bülent Turan, mesajında şunları kaydetti:

"1071'de başlayan zafer 1922'de adeta taçlandı. Türkiye Cumhuriyeti, ya istiklal ya izmihlal tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin neleri başarabileceğinin, onuru için neleri göze alacağının en açık ispatıdır. Türk milleti, zaferlerle dolu tarihinde bağımsızlığını hiçbir zaman terk etmeyeceğini defalarca göstermiştir. Bugün yine aynı duruş ve düşünceyle aradan geçen zaman dilimine rağmen ülkesine sahip çıkıyor. Bu duruş ülkemizin birliğine, bu topraklardaki varlığımıza kast eden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi'nin kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm milletimizin Zafer Bayramı'nı tebrik ederim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement