30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

30.08.2017 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Ilıcalı, mesajında, tarihin, milletin belirli dönemlerde küresel güçlere karşı verdiği milli mücadele destanlarıyla dolu olduğunu belirterek, 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin de bunlardan birisi olduğunu söyledi.

Mesajında, 30 Ağustos'un, ülkenin istikbali, milletin refah ve huzuru için binlerce insanın birlik ve beraberlik ruhu içinde canı pahasına mücadele ederek şehit olduğu, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferin tarihi olduğunu aktaran Ilıcalı, tarihte olduğu gibi 15 Temmuz sürecinde de milli birlik ve beraberlik ruhunun tekrarlandığına işaret etti.

Milletin, Kurtuluş Savaşı'nda istiklaline yönelen tehditlere karşı destansı mücadele verdiğini vurgulayan Ilıcalı, "Milletin benliğindeki o günkü kardeşlik, milli birlik duygusu ve manevi değerlerine bağlı yaşama arzusu bugün de aynı kararlılıkla sürmektedir. Bu kararlılığın en somut örneği 15 Temmuz ile başlayan süreçte, tüm küresel güçlere karşı tekrar gösterilmiş, vatan sevgisi ve bağımsızlık uğruna seve seve canımızı feda edebileceğimiz tekrar ispatlanmıştır." ifadesini kullandı.

Mesajında, 15 Temmuz sürecinin de ilerleyen zamanlarda 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi kutlanacağına ve gelecek nesillerin bu destansı mücadeleyi kendilerine örnek edineceğine inandığını belirten Ilıcalı, şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere büyük Türk milletinin bağımsızlığı ve onuru için vatanı uğruna canlarını feda eden ilk şehidimizden günümüze kadar olan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement