30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

29.08.2018 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Türel, mesajında, tarihi nice kahramanlıklar ve zaferlerle taçlanmış bir millet olarak 30 Ağustos zaferinin 96'ncı yıl dönümünü kutladıklarını bildirdi.

Tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos'un, Balkanlar'dan Filistin'e, Kafkasya'dan Çanakkale'ye onlarca cephede savaşmış, parçalanmış, işgal edilmiş vatanını savunmaktan vazgeçmeyen bir milletin yeniden ayağa kalktığı, adeta dirildiği günün adı olduğunu ifade eden Türel, mesajında şunları kaydetti:

"1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un kutlu manasını bugün bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. Çanakkale'den sonra Büyük Taarruz'da da 'hasta adam' denilen Türk milleti şahlanarak, şanlı tarihine yeni ve ebedi bir zafer eklemiştir. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Arnavut, Boşnak, Arap, Alevi, Sünni denilmeden, Türk bayrağı altında kader birliği yapan herkes omuz omuza vererek kendilerine yurt edindikleri bu topraklar için mücadele etmiş ve böylelikle bu zafer Türkiye Cumhuriyeti'nin doğmasına vesile olmuştur. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar yıllarca ülkemiz üzerinde karanlık oyunlar oynamış, ülkemizi kaos ve istikrarsızlığa sürükleyerek bölmeye çalışmışlardır. Bu kirli eller ve karanlık oyunlar dün olduğu gibi bugün de sahnededir. Milletimiz 96 yıl önce verilen istiklal ve istikbal mücadelesinin bir benzerini bugün de aynı ruh ve inançla vermektedir."

Büyük Türk milletinin adeta bir seferberlik anlayışıyla ileri demokrasi ve kalkınma yolunda daha güçlü hedeflere, 2023, 2053 ve 2071'e emin adımlarla ilerlediğini belirten Türel, "Bu inançla milletimizin ve Antalyalı hemşehrilerimin Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyor, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi şükranla anıyorum." ifadesini kullandı.

ATSO Başkanı Çetin

ATSO Başkanı Davut Çetin de mesajında, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde zaferle taçlanan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, Türk milletinin küllerinden yeniden doğmasının destanı olduğunu bildirdi.

Milletin, ulusal Kurtuluş Savaşı vererek emperyalist güçlere karşı koyduğunu ve imkansızlıklar içinde kazanılan bir zaferle vatanına sahip çıktığını ifade eden Çetin, mesajına, şöyle devam etti:

"Bu nesle düşen de müthiş fedakarlıklarla güçlü temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha ileri taşımaktır. Halihazırda, ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Güney sınırımızdaki belirsizlikler halen devam etmekte, ordumuz ülkemizin menfaatlerini korumak üzere canı pahasına görev yapmaktadır. Diğer taraftan ekonomide de sarsıcı gelişmelerle karşı karşıyayız. Biz, tarihimiz boyunca birlik ve beraberlikle, ortak aklın izinde giderek destansı başarılar kazanmış bir milletiz. Nitekim, başarının anahtarı da budur. İnanıyorum ki bu değerli anahtarı kullanarak, yaşadığımız olumsuzluklardan dersler de çıkararak ülkemizi parlak yarınlara hep birlikte taşıyacağız."

Hamamcıoğlu

Hamamcıoğlu da Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferinin, küllerinden doğan Türk ulusunun, zalimlere asla boyun eğmeyeceğini, sonsuza dek bağımsız ve bir arada yaşayacağını gösterdiğini kaydetti.

Başka Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanların emanet ettiği vatanı korumak, cumhuriyete ve bağımsızlığa rehber olan Atatürk ilkelerini sonsuza dek kararlılıkla sürdürmenin en asil görevleri olduğunu belirten Hamamcıoğlu, "Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümünde, bu uğurda mücadele eden Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement