30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

29.08.2017 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak, tarihe altın harflerle yazdırılan bu zaferin dün olduğu gibi bugün de Türk millenine ışık tuttuğunu belirtti.

Cumhuriyete, demokrasiye, birlik ve bütünlüğe kastetmeye çalışanların, Türk milletinin cesareti ve mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaklarını ifade eden Gürkan, mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemize, cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze kastetmeye çalışanlar, Türk Milletinin cesareti ve mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaktır. Türk milleti, sonsuza kadar, Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında, cumhuriyet ve demokrasinin rehberliğinde yaşamaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve bağımsızlığımızın mimarı, Türk milletinin ebedi önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Zaferimizin 95. yılı kutlu olsun."

Şahinşah'tan kutlama mesajı

Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayıpladığı mesajında, 30 Ağustos'un Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli bir nokta olduğunu belirtti.

Türk milletinin verdiği mücadelenin 30 Ağustos ile taçlandığını ifade eden Şahinşah, şunları kaydetti:

"30 Ağustos 1922 yılında elde edilen zafer tarihimizin en şanlı zaferlerinden biridir. Bu büyük zaferin 95. yıl dönümü kutlu olsun. Bu zaferi büyük bir gururla yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları büyük bir kahramanlık ile ülkemizi kurmuşlardır. Türk milleti geçmişten bugüne birlik ve beraberlik içinde vatanda topraklarını savunmakta ve bu milli ruh sonsuza kadar devam edecek. Bugün ve geçmişte bu vatan için hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

Kerman'dan kutlama

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 Ağustos Zaferi ile bağımsızlık inancını ve hür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğini belirtti.

Kerman, mesajında şunları kaydetti:

"Millet olarak bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada, 95 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bağımsızlık zaferimizi tüm cihana haykırmıştık. İnanıyorum ki geçmişi kahramanlık destanları ile dolu aziz milletimiz 2023'leri, 2071'leri de milli birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir coşku içinde kutlayacaktır. Bugün için bize düşen görev ise cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak ve birliktelikten doğan karşı konulamaz gücümüzü daima muhafaza etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement